24.9 C
Larissa
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑΣτη τελική ευθεία η ανέγερση νέων σχολείων στο Αιγάλεω...

Στη τελική ευθεία η ανέγερση νέων σχολείων στο Αιγάλεω και την Αργυρούπολη

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η διαδικασία μελέτης και κατασκευής του 11ου Δημοτικού και του 11ου Νηπιαγωγείου Αιγάλεω, του 1ου ΕΠΑΛ και 2ου Εργαστηριακού Κέντρου Αργυρούπολης. Σήμερα υπεγράφησαν στα γραφεία της ΚτΥπ Α.Ε. οι συμβάσεις ανάθεσης εκπόνησης μελετών προϋπολογισμού περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, οι οποίες χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Οι αποφάσεις υπεγράφησαν από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚτΥπ Α.Ε. Θ. Γιάνναρη, τους δημάρχους Αιγάλεω Γ. Γκίκα και Ελληνικού Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτο και εκπροσώπους των αναδόχων.Κατά τη διάρκεια της υπογραφής ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στη συστηματική δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, καθώς και στη δημιουργική συνεργασία που έχει επιτευχθεί με τα στελέχη της ΚτΥπ Α.Ε., ενώ τόνισε ότι μέχρι τώρα έχουν χρηματοδοτηθεί με περισσότερα από 92 εκ. ευρώ έργα σχολικών κτιριακών υποδομών και εξοπλισμός σχολείων.

Μεταξύ άλλων τόνισε:

Με ιδιαίτερη χαρά βρισκόμαστε σήμερα στην έδρα των Κτιριακών Υποδομών ΑΕ για την υπογραφή δύο ακόμα συμβάσεων για πράξεις που χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής. Πρόκειται για δύο μελέτες που εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής στα τέλη του 2021 και συγκεκριμένα για:

– Την μελέτη του 11ου Δημοτικού και του 11ου Νηπιαγωγείου Αιγάλεω προϋπολογισμού 470.000€ περίπου και

– Την μελέτη για το 1ο ΕΠΑΛ και 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Αργυρούπολης προϋπολογισμού 955.000€ περίπου

Οι Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, με την αρωγή και επίβλεψη της διαχειριστικής μας αρχής, κινήθηκαν τάχιστα έτσι ώστε να γίνουν άμεσα οι ενέργειες δημοπράτησης και να είμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα να υπογράφονται οι συμβάσεις των δύο αυτών μελετών.

Το ΠΕΠ Αττικής έχει συνεισφέρει σημαντικά στην ανακαίνιση, επέκταση και εκσυγχρονισμό των κτιριακών σχολικών υποδομών της Αττικής. Και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη από τις 45 ενταγμένες δράσεις σχολικών έργων και μελετών που χρηματοδοτούνται με περισσότερα από 77 εκ. € από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και δικαιούχο τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, καθώς επίσης και από τα 15 εκ. € που έχουν δοθεί για τον εξοπλισμό προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Συμβούλου των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. κ. Θ. Γιάνναρης με αφορμή την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων ανάθεσης εκπόνησης μελετών επισήμανε:

Είμαστε χαρούμενοι γιατί το χτύπημα του κουδουνιού της νέας σχολικής χρονιάς, βρήκε 1.500 μαθητές και μαθήτριες σε καινούρια σχολεία, που κατασκευάστηκαν από την Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Με τη συνεχή στήριξη και καθοδήγηση του Υπουργού μας Κώστα Καραμανλή και την άριστη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη, υλοποιούμε ένα μεγαλόπνοο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει δεκάδες νέες σχολικές μονάδες σε όλη την Αττική. Υπογράφουμε τη σύμβαση εκπόνησης μελέτης σε δύο νέα σχολικά συγκροτήματα : το 11° 9θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω και το 11ο ολοήμερο Νηπιαγωγείο Αιγάλεω, καθώς και το 1ο ΕΠΑΛ και το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Αργυρούπολης, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Νέες, σύγχρονες, βιοκλιματικές σχολικές μονάδες, που θα στεγάσουν 900 μαθητές και μαθήτριες.

Αντίστοιχα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚτΥπ Α.Ε. Τ. Κατσίπος αναφέρθηκε στη σημαντική συνεργασία που υπάρχει τόσο με τον Περιφερειάρχη, όσο και με τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, ενώ υπογράμμισε ότι μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας με επιμονή και σκληρή δουλειά έχουν αρχίσει να φαίνονται έμπρακτα τα αποτελέσματα της προσπάθειας που καταβάλλεται.

Πηγη: in.gr

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα