ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣτην Οικονομική Αστυνομία υπόθεση με πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Στην Οικονομική Αστυνομία υπόθεση με πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από το Larisa New στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεστε το larisanew.grστην Google

Στα χέρια της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη φέρεται να βρίσκεται ο φάκελος της υπόθεσης αναφορικά με τις καταγγελίες και τη μήνυση που είχε υποβληθεί για πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Θεσσαλία”.

Το θέμα είχε αναδείξει η εφημερίδα «Θεσσαλία» με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της στις 20 Φεβρουαρίου του 2022. Η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Β. Ελλάδος διενεργεί τη σχετική προανάκριση, η οποία όταν ολοκληρωθεί, θα αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, προκειμένου να αποφασίσει, αν θα ασκηθούν ή όχι διώξεις και εναντίον ποιων. Προς το παρόν και μέχρι την ολοκλήρωση της σχετικής δικογραφίας το πρόγραμμα έχει «παγώσει».

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου έχει παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση, με βάση το δημοσίευμα της «Θ», στο οποίο είχαν τεθεί ερωτήματα για τη διαδικασία υποβολής προτάσεων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα 2014-2020, «Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων (ιδιαίτερα των ΜμΕ), μετάβαση στην ποιοτική επιχειρηματικότητα, με αιχμή την καινοτομία και αύξηση της περιφερειακής προστιθέμενης αξίας»

Σοβαρές καταγγελίες για μεθοδεύσεις στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με στόχο την «εκμετάλλευση» 7.000.000 ευρώ

Η εισαγγελέας ζητεί να διερευνηθούν μεταξύ άλλων, αν οι αρμόδιοι για την υλοποίηση του προγράμματος έχουν υποπέσει στα αδικήματα της απιστίας σε βάρος νομικού προσώπου και παράβασης καθήκοντος.

Όπως είχε δημοσιεύσει η «Θ», πανεπιστημιακοί-μέλη ΔΕΠ του ιδρύματος είχαν καταγγείλει, ότι δεν είχαν ενημερωθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι στα ερευνητικά ινστιτούτα του ακαδημαϊκού ιδρύματος για τη δημοσιοποίηση της σχετικής πρόσκλησης (κωδικός 115, 3/12/2021), η οποία αφορούσε στην αναβάθμιση, συμπλήρωση και επέκταση δημόσιων υποδομών έρευνας και καινοτομίας για την εξυπηρέτηση τομέων στρατηγικού ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής ήταν, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, να κατατεθούν λίγες προτάσεις (περίπου 30), ενώ το ζήτημα στην υπόθεση είναι πως οι τριμελείς επιτροπές των Ινστιτούτων που ενέκριναν και κατέθεσαν τις προτάσεις τους στο Πανεπιστημιακό Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας και Ανάπτυξης «Ιάσων» ως δυνητικό δικαιούχο, ήταν οι ίδιες που τις αξιολόγησαν κιόλας.

thessaliatv.gr

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών, μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το www.larisanew.gr και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα