12.9 C
Larissa
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΣτο «κόκκινο» η Λάρισα – Ο τρόπος που λειτουργεί...

Στο «κόκκινο» η Λάρισα – Ο τρόπος που λειτουργεί από σήμερα η αγορά

Με νέα μέτρα η λειτουργία των καταστημάτων στη Λάρισα από σήμερα Τρίτη 9 Μαρτίου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας ενημερώνει πως «κατόπιν επικοινωνίας με την διεύθυνση εμπορίου και τον προϊστάμενο κ. Τάσο Τσουρή, και σύμφωνα με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ 895/ Β/6/3/2021′ με κρατική υπουργική απόφαση, η πόλη της Λάρισας παραμένει στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου
«ΚΟΚΚΙΝΟ»
Από σήμερα 9 Μαρτίου 2021 και εώς νεοτέρας για την πόλη μας μια νέα και σκληρότερη δέσμη μέτρων με σκοπό την αναχαίτηση της έξαρσης της πανδημίας που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα.Αυτό σημαίνει ότι:
Στις περιοχές που κατατάσσονται στο Επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου όπως η Λάρισα, τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργούν μόνο με την διαδικασία του click away.
Εξαιρούνται τα καταστήματα υποδημάτων, ενδυμάτων και βιβλιοχαρτοπωλεία και οπτικών που μπορούν να λειτουργούν με την διαδικασία click inside.
Για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν με click away, η παραγγελία καταχωρείται από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο αγοράς (σε προπληρωμένη παραγγελία) ή του ραντεβού ή SMS με τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ της επιχείρησης και β) χρονικό διάστημα παραλαβής που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις δύο ώρες.
Η παραλαβή επιτρέπεται μόνο για ένα άτομο. Η πληρωμή γίνεται ηλεκτρονικά ή με POS κατά την παραλαβή.
Η τήρηση των αποστάσεων είναι δύο μέτρα μεταξύ των πελατών, με το πολύ 9 άτομα στην αναμονή. Ο μέγιστος χρόνος παραμονής ορίζεται στα 10 λεπτά.
Ειδικά ως προς το click inside, οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να αναρτούν τον μέγιστο αριθμό πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα στο κατάστημα. Οι αριθμοί αυτοί ισχύουν μόνο για τους πελάτες και δεν συμπεριλαμβάνουν επιχειρηματία/ες και προσωπικό.
Το ραντεβού καταχωρείται από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο του ραντεβού ή SMS με τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ της επιχείρησης και β) χρονικό διάστημα αγοράς που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις δύο ώρες.
Το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας που ισχύει για αυτό το επίπεδο και συστήνουμε να ακολουθήσουν τα καταστήματα, εκτείνεται προαιρετικά από τις 7:00 π.μ. έως και τις 20:30 μ.μ., χωρίς εξαιρέσεις.
Ανοιχτά παραμένουν επίσης τα super market, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία. Ειδικά για τις επιχειρήσεις τροφίμων (σούπερ μάρκετ,μίνι μάρκετ,φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, pet shop), το ωράριο λειτουργίας που θα ισχύσει εκτείνεται από τις 07:00 έως και τις 20:30.Υπενθυμίζουμε επίσης ότι στα συγκεκριμένα καταστήματα απαγορεύεται η πώληση διαρκών προϊόντων.
Σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει να κρατείται αρχείο ραντεβού των πελατών.
Επίσης όσον αφορά στις επιχειρήσεις χονδρικής πώλησης που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες και σχετίζονται με οικοδομικές δραστηριότητες, θα μπορούν να κάνουν πωλήσεις μόνο με την ύπαρξη παραστατικού χονδρικής πώλησης (τιμολόγιο).
Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει για την πόλη μας σύμφωνα με τα νέα μέτρα, από τις 21:00 το βράδυ έως και τις 5:00 το πρωί.

Εφιστούμε την προσοχή όλων των συναδέλφων και των καταναλωτών στην αυστηρή τήρηση των μέτρων, προκειμένου να παραμείνουμε τουλάχιστον στην κόκκινη ζώνη και να μην υπεισέλθουμε στην βαθιά κόκκινη και κλείσει για άλλη μια φορά η αγορά με ότι αυτό συνεπάγεται. Δεν θέλουμε να υπάρξει ένα δεύτερο χαμένο Πάσχα.

Τέλος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σε περίπτωση που κάποιο κατάστημα έχει υποστεί λόγω σεισμού τυχόν υλικές ζημιές στις κτιριακές εγκαταστάσεις (όχι στα εμπορεύματα), θα μπορεί να απευθυνθεί στο Συντονιστικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας  του Δήμου Λαρισαίων στα τηλέφωνα, 2410 614637 και 2410 623526.
Επίσης, για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε, επικουρικά, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected].

Στην παραπάνω διεύθυνση οι πολίτες μπορούν να στέλνουν φωτογραφίες καθώς και τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κτίσματος, τηλ.επικοινωνίας)».

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα