12.9 C
Larissa
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΣτο στόχαστρο του Ν. Ράπτη παράγοντες της πόλης και...

Στο στόχαστρο του Ν. Ράπτη παράγοντες της πόλης και η υφ. Ζέττα Μαρκή -“Μανιακή η εμμονή της να κλείσει το σχολείο”

Για “μεγάλο και διαρκή πόλεμο που κηρύχθηκε στα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου” κάνει λόγο ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων Νίκος Ράπτης σε νέα του δήλωση, στην οποία εξαπολύει επίθεση κατά της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή διερωτώμενος για “τη μανιακή εμμονή της να κλείσει το σχολείο” ενώ κατονομάζει εκ νέου πρόσωπα της Λάρισας ως ενορχηστρωτές του συγκεκριμένου πολέμου.

αναπτύσσει τα επιχειρήματά του σε σχέση με τον «μεγάλο και διαρκή πόλεμο που κηρύχθηκε στα Εκπαιδευτήρια» και «φωτογραφίζει» παράγοντες της πόλης για την οργάνωση του σχεδίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.Παράλληλα εξαπολύει επίθεση κατά της υφυπουργού Παιδείας Ζέτας Μακρή για την οποία μάλιστα διερωτάται: «Τελικά η κ. Μακρή έχει εκστρατεύσει υπέρ της θυσίας του δημοσίου συμφέροντος στο βωμό της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων ειδικών συμφερόντων, όπως αποδεικνύουν οι πράξεις της και η μανιακή εμμονή, να κλείσει το σχολείο μας;».

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Νίκου Ράπτη:
“Απόλυτη προτεραιότητα των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου, όπως λειτουργούν σήμερα, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης είναι η ήρεμη και αποδοτική εκπαιδευτική διαδικασία. Διαβεβαιώνουμε όλους, ότι αυτή η διαδικασία θα συνεχισθεί προς όφελος των μαθητών μας. Όμως, ο πόλεμος που κηρύχθηκε στα Εκπαιδευτήρια είναι μεγάλος και δυστυχώς διαρκής. Ο πόλεμος αυτός ξεκίνησε από τα πρόσωπα, που κατά την προηγούμενη χρονιά επιδόθηκαν στην παράνομη προσπάθεια τους να εγκατασταθούν στο σχολείο και να ιδιοποιηθούν την περιουσία της Μαίρης Ράπτου.

Η δικαστική ήττα και η αποπομπή τους από τα Εκπαιδευτήρια οδήγησε τα πρόσωπα αυτά σε εκδικητικές συμπεριφορές, που εκδηλώνονται με την άδικη επίθεση εναντίον μας και βέβαια οδηγούν στην αναστάτωση, που ζούμε από αρχές Αυγούστου.

Έτσι, στην υλοποίηση του κακεντρεχούς σχεδίου τους έθεσαν μπροστά ιδιοκτήτη άλλου ιδιωτικού σχολείου, ο οποίος με καταγγελία του, με πολλούς αποδέκτες- όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές – αποδίδει σ’εμάς έλλειψη ασφάλειας της λειτουργίας μας και έλλειψη νομιμότητας, όπως και πολλές άλλες αιτιάσεις που μία – μία καταρρίπτονται, εξαρχής δε υποστηρίζουμε ότι δεν ισχύουν αυτές. Βέβαια, ενώ όλα φαίνεται να ξεκίνησαν από τις καταγγελίες του προσώπου αυτού, το σχέδιο οργανώθηκε και στήθηκε από περισσότερους, μεταξύ των οποίων και σημαντικούς παράγοντες της πόλης, που δε διστάζουν άλλος να αποδίδει ευθείες βολές από άμβωνος, άλλος να δημοσιεύει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης επιθετικά, εχθρικά, αήθη, συκοφαντικά σχόλια και γεγονότα και σ’ όλα αυτά έρχονται να προστεθούν ενέργειες και δηλώσεις της Προϊσταμένης μας Αρχής, δηλαδή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, εκφερόμενες υπό της Υφυπουργού Παιδείας, Ζέτας Μακρή.

Οφείλουμε λοιπόν αυτές τις εξηγήσεις, που περιλαμβάνονται στην παρούσα δήλωσή μας, πρώτα απ όλα στους γονείς των μαθητών μας, που αγωνίζονται μέχρι σήμερα στο πλάι μας και μας περιβάλλουν με την εμπιστοσύνη τους, στους μαθητές μας, στους οποίους οφείλουμε τη συνέχιση και την εξασφάλιση της εκπαίδευσης τους από τα Εκπαιδευτήρια μας και στην κοινωνία της Λάρισας γενικότερα, η οποία πρέπει να προβληματιστεί από τις εξελίξεις αυτές και να βγάλει τα συμπεράσματά της.

Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό, μετά από αιτήσεις ακύρωσης που έγιναν κατά των υπουργικών αποφάσεων, με τις οποίες ανακλήθηκαν οι άδειες Δημοτικού και Λυκείου μας, εκδόθηκαν οι αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών (Γ’ Τμήματος Διακοπών ως Συμβουλίου) με αριθμούς 146/2022- που αφορά το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων και 147/2022 που αφορά το Δημοτικό, με τις οποίες ανεστάλη προσωρινώς η εκτέλεση των υπουργικών αποφάσεων.

Οι αποφάσεις αυτές μεταξύ άλλων δέχονται ότι η αρνητική γνωμοδότηση του ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ διατυπώθηκε όχι λόγω διαπιστωμένης στατικής ανεπάρκειας του κτιρίου όπου στεγάζεται το Δημοτικό και Λύκειο αλλά λόγω μη συμβατότητας φακέλων δικαιολογητικών και ειδικότερα, λόγω του ότι το σχολείο μας δεν προσκόμισε εγκαίρως τα δικαιολογητικά που ζητήθηκαν… Επίσης το αρμόδιο δικαστήριο έκανε δεκτό ότι το Υπουργείο, κατά την έκδοση των αποφάσεών του για την ανάκληση των αδειών μας, δεν επικαλέστηκε κίνδυνο σωματικής ακεραιότητας μαθητών και εργαζομένων λόγω στατικής ανεπάρκειας του κτιρίου των σχολικών μονάδων Δημοτικού και Λυκείου και επίσης ότι στο φάκελο της υπόθεσης δεν υφίστανται στοιχεία παρόμοιου και άμεσου κινδύνου.

Υποχρεώνει λοιπόν, κατόπιν τούτων, το Δικαστήριο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΠΕΠ και όχι τη Διευθύνουσα Σύμβουλο να εκφέρει αιτιολογημένη κρίση εντός προθεσμίας 15 ημερών σχετικά με τα έγγραφα που προσκομίστηκαν από την εταιρία μας ήδη από 22-8-2022 και τα οποία δεν ελήφθησαν ποτέ υπόψιν του ΕΟΠΠΕΠ και της Διοίκησης, παρά την επιμονή μας στο σχετικό αίτημα. Οι αποφάσεις αυτές ανέστειλαν προσωρινά την εκτέλεση των ανακλητικών αποφάσεων του Υπουργείου και το Δικαστήριο θα επανέλθει μετά την υποβολή της γνώμης του ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ.

Ως Εκπαιδευτήρια πιστεύουμε ότι τα στοιχεία που υποβάλαμε στον αρμόδιο οργανισμό είναι πλήρη και μάλιστα άπτονται τυπικών προϋποθέσεων και μόνο.

Δυστυχώς όμως και μετά την εξέλιξη αυτή, και πάλι η παραπληροφόρηση, που επιχειρείται από την υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή, η οποία βρίσκει φιλόξενο περιβάλλον στα ΜΜΕ του κου Νταβέλη και της εταιρίας του, καλά κρατεί!!!!! Η ίδια πριν λίγες ημέρες με προηγούμενες δηλώσεις της ισχυριζόταν ότι ήταν μονόδρομος το κλείσιμο των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου, εφόσον έχει υποχρέωση η ίδια και το Υπουργείο «να προστατεύσει την ασφάλεια των μαθητών». Αυτή βέβαια η δήλωσή της, που επανειλημμένα έγινε από την Ζέτα Μακρή, διαψεύστηκε παταγωδώς, οπότε εν συνεχεία στις νέες δηλώσεις της παραλείπεται.

Επανέρχεται λοιπόν σήμερα η κ. Μακρή, λαλίστατη, με συνέντευξη της στο formedia radio και επαναλαμβάνει ότι είναι ο μονόδρομος η εφαρμογή της εισήγησης που κάνει ο ΕΟΠΠΕΠ και ότι δεν υπάρχει περιθώριο όταν τρεις συνεχείς φορές ο ΕΟΠΠΕΠ έχει εισηγηθεί στο Υπουργείο το κλείσιμο των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου. Αυτό είναι μέγα ψεύδος, εφόσον ο ΕΟΠΠΕΠ πρώτα απ’ όλα δεν εισηγείται ποτέ το κλείσιμο σχολείου ( εκ του Νόμου δεν έχει τέτοιο δικαίωμα), δηλαδή την ανάκληση άδειας αυτού. Ο ΕΟΠΠΕΠ προβαίνει σε διατύπωση γνώμης σχετικά με τις διαπιστώσεις του και στην περίπτωση μας είναι απόλυτα ψευδές (και επιμένει να το ισχυρίζεται το υπουργείο και η Μακρή) ότι υπήρξε τρεις φορές εισήγηση να κλείσουν τα Εκπαιδευτήρια μας.

Δηλαδή το ψεύδος είναι διπλό: Ούτε ο ΕΟΠΠΕΠ μπορούσε να εισηγηθεί το κλείσιμο των Εκπαιδευτηρίων ΠΟΤΕ, ούτε υπήρξαν τρεις συνεχείς φορές που εισηγήθηκε εναντίον μας ο ΕΟΠΠΕΠ!!! Αμφισβητούμε και αποδεικνύουμε ότι δεν υπήρξε καν διατύπωση αρνητικής γνώμης τρεις φορές.

Επι πλέον η Ζέτα Μακρή προτρέχει και επεμβαίνει με τις ενέργειες της στη Δικαιοσύνη, αλλά και στην κρίση των αρμοδίων οργάνων, όπως δεν διστάζει η ίδια να δηλώσει, προσπαθώντας να προκαταλάβει την απόφαση του ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ: « Η δεκαπενθήμερη διορία, που δίνει η απόφαση, δεν θα εξαντληθεί από τις υπηρεσίες μας λόγω της ευαισθησίας του θέματος και λόγω της επαρκούς γνώσης που έχουν, θα δώσουν άμεσα την εισήγησή τους. Χθες που επικοινώνησα με την πρόεδρο του οργανισμού της έδωσα την εντολή – αυτό είναι και επιθυμία της υπουργού- να εκδώσει το πόρισμα ».

Δηλαδή η Ζέτα Μακρή δεν προτρέχει μόνον της Δικαιοσύνης, προϊδεάζει και για το περιεχόμενο των μελλοντικών αποφάσεων που θα είναι αρνητικές, όπως καταδεικνύει ο λόγος της και δε διστάζει να παρεμβαίνει και στη διοίκηση του ΕΟΠΠΕΠ, ίσως και στην κρίση του, αφού εναγωνίως ζητά το πόρισμα, το οποίο εάν είναι θετικό για μας καταρρίπτει τους έωλους ισχυρισμούς του Υπουργείου και της ίδιας.

Τελικά, όμως, επειδή όλοι αυτοί που προαναφέραμε συν τη Ζέτα Μακρή φοβούνται μήπως πέσει στο κενό όλη η προσπάθεια ανάκλησης των αδειών μας, ανοίγει πλέον η ίδια μέσω των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και άλλο ζήτημα: αυτό της λειτουργίας του Δημοτικού και Λυκείου με άδειες του 2013. Φυσικά δεν είναι μη νόμιμο να λειτουργούμε με άδειες του 2013, όμως αμφισβητείται σήμερα η λειτουργία με αυξημένα τμήματα, κάτι το οποίο έγινε διαχρονικά μέσα από νόμιμες διαδικασίες, μετά από διαρκείς αιτήσεις μας τροποποίησης των αρχικών αδειών με συγκεκριμένο αίτημα, όσον αφορά τον αριθμό των τμημάτων, που λειτουργούσε το σχολείο και παράλληλα πλήρη ενημέρωση από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας και της Α’βαθμιας και Β’βαθμιας Διεύθυνσης αντίστοιχα, με διαρκή εσωτερική αλληλογραφία (που υπάρχει πλήρης), ενημέρωση του Ενιαίου Πληροφοριακού Συστήματος του Υπουργείου -my school – για τα τμήματα που λειτουργούσαν κατ’ έτος, μαθητών που φοιτούσαν, αριθμό εκπαιδευτικών, οι οποίοι αναλάμβαναν υπηρεσία με δήλωση τους απευθυνόμενοι στην αρμόδια διεύθυνση δηλαδή ουσιαστικά στο Υπουργείο, με διορισμό εκπαιδευτικών, με γνωστοποίηση και έγκριση ωρολογίων προγραμμάτων για όλα τα λειτουργούντα τμήματα, όλους τους εγγραφέντες μαθητές, όλους τους διορισμένους εκπαιδευτικούς.

Αν τα πιο πάνω δε σημαίνουν τήρηση νόμιμης διαδικασίας εκ μέρους των Εκπαιδευτηρίων, γνωστοποίηση αυτής της λειτουργίας προς το Υπουργείο και έγκριση και αποδοχή των ενεργειών από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και το Υπουργείο, τι άλλο να σημαίνουν;;;;

Και όλα αυτά μέχρι και τη σχολική χρονιά 2021-2022.

Σήμερα ανακινούν τέτοιο ζήτημα, δηλαδή της σύννομης λειτουργίας και του αριθμού τμημάτων και του αριθμού των μαθητών μας, ενώ οι εγγραφές των μαθητών, που σήμερα φοιτούν ανά βαθμίδα στο Δημοτικό και στο Λύκειο, είχαν ολοκληρωθεί κατά το πολύ μεγαλύτερο μέρος τους μέχρι τέλους Ιουνίου 2022. Ποτέ μέχρι τότε και μέχρι πριν δύο ημέρες η Διοίκηση δεν προέβη σε καμία παρατήρησή της σχετικά με όλα αυτά, ούτε έφερε αντίρρηση στην εγγραφή των μαθητών, που αντιστοιχούσαν στον αριθμό τμημάτων που είχαμε και πέρυσι.

Τουλάχιστον τώρα γνωρίζουμε ότι η Ζέτα Μακρή δεν “ανησυχεί” πλέον για την… ασφάλεια των μαθητών (αυτός ο ισχυρισμός καταρρίφθηκε παταγωδώς). Οι μάσκες έπεσαν και φαίνεται πως στη προσωπική της πρόθεση να κλείσει το σχολείο, αδιαφορεί για την εκπαίδευση των μαθητών, για την ψυχική τους ηρεμία, για την ασφάλεια της οικογενειακής ζωής 1.000 οικογενειών, για την εργασιακή ασφάλεια 200 εργαζομένων!

Επιτέλους, όλοι γνωρίζουμε ότι τα Εκπαιδευτήρια Ράπτου παρέχουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, όπως αποδεικνύεται από τις επιδόσεις την μαθητών μας και μάλιστα στις Πανελλαδικές εξετάσεις, όπου το σχολείο μας πρωτεύει αδιαλείπτως επί δεκαετίες στον Νομό Λαρίσης και φέρει από τα καλύτερα αποτελέσματα Πανελληνίως στις εξετάσεις αυτές!

Τελικά η κ. Μακρή έχει εκστρατεύσει υπέρ της θυσίας του δημοσίου συμφέροντος στο βωμό της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων ειδικών συμφερόντων, όπως αποδεικνύουν οι πράξεις της και η μανιακή εμμονή, να κλείσει το σχολείο μας;

Αξιότιμοι γονείς των μαθητών μας,

Εμείς έχουμε αποφασίσει να δώσουμε τον αγώνα μας μέχρι τέλους για να αποκατασταθούν όλα και να λειτουργούν τα Εκπαιδευτήριά μας με τον πλέον νόμιμο τρόπο. Ο αγώνας που δίνουμε είναι επίπονος και δύσκολος. Κανείς δε θα μπορέσει να σταματήσει αυτή την ελληνοχριστιανική εκπαίδευση, που υπηρετούν τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Νικολάου Ράπτου τόσα χρόνια και αρχίζει να διαφαίνεται έντονα ότι δεν είναι πλέον αρεστή στους διοικούντες!

Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι μπορείτε να μας εμπιστεύεστε. Η υπομονή σας και η συμπαράστασή σας στον αγώνα αυτόν είναι πολύτιμο όπλο. Γνωρίζουμε ότι πιθανόν να έχετε κουραστεί, ας μην μεταδίδουμε στα παιδιά μας όμως αβεβαιότητα και ανασφάλεια.

Παρόλα όμως αυτά πιστεύουμε με όλη την δύναμή μας ότι η δικαιοσύνη θα αποκαταστήσει τα πράγματα και θα εξασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας μας”.

tinealarissa.gr

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα