Με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Ζήση Μαμούρη , συναντήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Παναγιώτης Γούλας, συνοδευόμενος από υποψηφίους της παράταξης «Πρωτοβουλία Αξιών». Στη συζήτηση κυριάρχησε το θέμα της νέας αρχιτεκτονικής του Παν/μιου Θεσσαλίας, μετά την ένταξη σε αυτό του ΤΕΙ Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, η προοπτική του αλλά και οι δυνατότητες συνεργασίας Δήμου και Παν/μιου.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Γούλας δήλωσε τα εξής:
«Η παρουσία μου εδώ δεν είναι απλά μια συναισθηματική ανάγκη.
Σηματοδοτεί και την ταυτόσημη πορεία της ανάπτυξης της πόλης και της εξέλιξης του Πανεπιστημίου (πλέον). Μιας πορείας που δεν μπορεί παρά να αλληλοσυμπληρώνει η μία την άλλη και να αξιοποιεί τις τεράστιες δυνατότητες του Παν/μιου σαν την αναγκαία προωθητική δύναμη για τις αλλαγές που πρέπει να υλοποιήσει η πόλη μας
Σαν Πρόεδρος του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής μαζί με το Επιστημονικό προσωπικό του Τμήματος δώσαμε τις τεχνικές εμπειρίες μας και την γνώση για τη λειτουργία του Κυνοκομείου Αδέσποτων. Συνεργασθήκαμε με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων και κτίσθηκε ένα σύγχρονο Κυνοκομείο αδέσποτων 120 θέσεων αρχικά, με χειρουργείο, αποθήκες και λοιπά κτίρια.
Σαν Τμήμα Ζωικής Παραγωγής κάναμε νέα πρόταση για συνεργασία με την ίδρυση Ιππικού Ομίλου ( κτιριακές εγκαταστάσεις για τον ενσταβλισμό των ζώων, αποθήκες, κλινική ασθενών ζώων με τον απαραίτητο εξοπλισμό, χώρος εκπαίδευσης και ιππασίας).
Σημαντικό είναι και το Κέντρο Περίθαλψης Ορνιθοπανίδας και Άγριας Πανίδας:
Το σκεπτικό όταν το ξεκινήσαμε, ήταν ότι θα πρέπει να γίνει ένας Κρατικός φορέας που να φροντίζει και να θεραπεύει τα άγρια πουλιά και ζώα τα οποία τραυματίζονται από τους κυνηγούς ή ασθενούν. Στη διαβούλευση συμμετείχαν το Πανεπιστημιακό Τμήμα της Κτηνιατρικής , οι Δασικές Υπηρεσίες, ο Δήμος Λαρισαίων και οι οικολογικές οργανώσεις. Χωροθετήσαμε τον χώρο ο οποίος βρίσκεται στις εκτάσεις του ΤΕΙ, κοντά στο Κυνοκομείο, συντάχθηκε το Τοπογραφικό και ξεκίνησε η σύνταξη της μελέτης η οποία δεν υλοποιήθηκε την περίοδο που αποχώρησα, από τη θέση του Πρύτανη των ΤΕΙ Θεσσαλίας. Για την υλοποίησή του έργου υπάρχει Κρατική επιχορήγηση.
Υπάρχει και κάτι ακόμα που θέλω να σημειώσω:
Το 2014 στα πλαίσια της εξωστρέφειας του ιδρύματος που εγκαινίασα σαν Πρύτανης των ΤΕΙ , κάλεσα όλους τους υποψήφιους Δημάρχους του Δήμου Λαρισαίων να έλθουν να γνωρίσουν το ίδρυμα στα πλαίσια ειδικής επίσκεψης στα εργαστήρια και στους λοιπούς χώρους και να βρούμε ένα κοινό πλαίσιο συνεργασίας. Ήλθανε οι περισσότεροι και ως Πρόεδρος είχα ζητήσει τα εξής:
1) Κατασκευή ποδηλατοδρόμου από το Κέντρο της Λάρισας στο ΤΕΙ για την διευκόλυνση των απόρων φοιτητών που δεν έχουν να πληρώσουν ούτε το μειωμένο εισιτήριο του Αστικού.
2) Στην έξοδο του δρόμου από το ΤΕΙ , οι φοιτητές διασχίζουν κάθετα τον δρόμο με τα πόδια για να μεταβούν στην συνοικία του Αγίου Θωμά. Ο δρόμος είναι επικίνδυνος και ευτυχώς μέχρι σήμερα δεν θρηνήσαμε θύματα.
Ζητήσαμε να κατασκευαστεί ή υπόγεια διάβαση ή αερογέφυρα.
3) Εντευκτήριο του φοιτητή στο Κέντρο της Λάρισας. Σε κτίριο του Δήμου να διαμορφωθεί κατάλληλα για να χρησιμοποιείται για τους απόρους φοιτητές.
Δυστυχώς κανένα από τα 3 αιτήματα δεν υλοποιήθηκε από την σημερινή Δημοτική αρχή.
Είναι λύσεις που πρέπει να δρομολογηθούν και θα δρομολογηθούν» κατέληξε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαρισαίων