Για τέταρτη ημέρα συνεχίζονται οι έρευνες στον Όλυμπο για τον εντοπισμό του 35χρονου ορειβάτη από την Πιερία, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται στο μυθικό βουνό.

Ειδικές ομάδες πυροσβεστών από το Λιτόχωρο και την Κατερίνη, την 2η και την 8η ΕΜΑΚ, με την συνδρομή drone και ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου τον αναζητούν σε δύσβατα μονοπάτια και αχαρτογράφητα, στην περιοχή Λιβαδάκι και Πελεκούδια και σε απόσταση πάνω από χίλια μέτρα από το σημείο όπου βρέθηκαν τα προσωπικά του αντικείμενα.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής αναζήτησης οι διασώστες ακολούθησαν μονοπάτια που οδηγούν προς την κορυφή του Ολύμπου και δεν ακολουθούνται από τους ορειβάτες, χτενίζοντας όλη την περιοχή για τον εντοπισμό του.

Να σημειωθεί ότι ο 35χρονος ήταν έμπειρος ορειβάτης, ανέβαινε συχνά στον Όλυμπο, συνήθως με παρέα. Αυτή τη φορά ξεκίνησε την ανάβαση στο βουνό το πρωί του περασμένου Σαββάτου κι επρόκειτο να επιστρέψει τη Δευτέρα.

Όμως, δεν εμφανίστηκε στο σημείο που τον περίμενε ο πατέρας του και έτσι ξεκίνησε η αναζήτηση του. Δυστυχώς, οι έρευνες που συνεχίζονται και σήμερα, μέχρι στιγμής παραμένουν άκαρπες.

ertnews.gr