Άμεσα αναμένεται να εκδοθεί το βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας με το οποίο θα αποφασίζεται η απόδοση των πινάκων στην Εθνική Πινακοθήκη, εκεί δηλαδή από όπου τους έκλεψε, όπως και ο ίδιος έχει ομολογήσει, ο 49χρονος ελαιοχρωματιστής τον Ιανουάριο του 2012.

Ήδη ο 6ος τακτικός ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση, έχει συγκεντρώσει όλα τα αναγκαία έγγραφα βάσει των οποίων προκύπτει και επισήμως, όπως απαιτεί ο νόμος, ότι η κυριότητα των δύο επίδικων έργων τέχνης ανήκει στην Πινακοθήκη.

Παράλληλα, ο δικαστικός λειτουργός με διάταξή του αναμένεται να ζητά την λήψη DNA από τον κατηγορούμενο, προκειμένου να ερευνηθεί αρμοδίως από τις αρχές εάν τυχόν ο καθ’ ομολογίαν δράστης της κλοπής έχει σχέση και με άλλες περιπτώσεις.

Τέλος, μετά την εκτίμηση για την αξία των δύο πινάκων, που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ (σ.σ. αυτό είναι το όριο που θέτει ο Ποινικός Νόμος) αναμένεται να ζητηθεί η άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης, οπότε σε μία τέτοια περίπτωση αλλάζει και το πλαίσιο ποινής που προβλέπεται για τους δράστες τέτοιων αξιόποινων πράξεων.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Πηγη: ert.gr