Φέρετρα που έχουν πάνω τους χαραγμένη τη λέξη Covid στοιβάζονται με άλλα φέρετρα σε αίθουσα κρεματορίου στο Meissen της Γερμανίας. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το Associated Press συγκλονίζουν.

Ο χώρος αποτέφρωσης των νεκρών θα είχε υπό φυσιολογικές συνθήκες 70 με 100 φέρετρα αυτή την εποχή του χρόνου. Τώρα όμως 300 σοροί περιμένουν να αποτεφρωθούν και πολλά ακόμη φτάνουν κάθε μέρα, όπως αναφέρει το κείμενο που συνοδεύει τις φωτογραφίες του πρακτορείου.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Independent, κάποια φέρετρα έχουν καλυφθεί με πλαστικό, ενώ σε ορισμένα, εκτός από τη λέξη Covid υπάρχουν χαραγμένες κι άλλες όπως, «κίνδυνος μόλυνσης».

Η πανδημία του κορονοϊού έχει αυξήσει την κίνηση στα αποτεφρωτήρια σε αυτή τη γωνιά της ανατολικής Γερμανίας, λέει ο υπεύθυνος του κρεματορίου Joerg Schaldach, ωστόσο ο ίδιος και το προσωπικό του δεν πανηγυρίζουν.

«Η κατάσταση είναι λίγο τεταμένη για εμάς αυτή τη στιγμή», δηλώνει. «Είναι φυσιολογικό περισσότεροι άνθρωποι να πεθαίνουν τον χειμώνα από το καλοκαίρι. Έτσι συνέβαινε πάντα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, η Γερμανία κατέγραψε ακόμα 12.802 κρούσματα του νέου κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη χώρα αυξήθηκε κατά 12.802, με το σύνολό τους να φτάνει πλέον τα 1.933.826.

Παράλληλα, ακόμη 891 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φτάνει μέχρι στιγμής τους 41.577.

newsbeast.gr