ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΤα ίδια Παντελάκη μου… Συνεχίζονται οι γκρίνιες Λαρισαίων εκπαιδευτικών...

Τα ίδια Παντελάκη μου… Συνεχίζονται οι γκρίνιες Λαρισαίων εκπαιδευτικών για τη διαδικασία των τοποθετήσεων – Ανακοίνωση της ΠΕΚ

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από το Larisa New στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεστε το larisanew.grστην Google

Σε ανακοίνωση τους η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ σχετικά με τη διαδικασία των τοποθετήσεων αναφέρει τα εξής:

“Κάθε άλλο παρά τη διαφάνεια στη διαδικασία τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών εγγυάται και η τελευταία κίνηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) της Δ.Δ.Ε. Λάρισας αντίθετη με την πρακτική που εφαρμόστηκε τα τελευταία χρόνια.

Παρά το αίτημα της Ε.Λ.Μ.Ε. να υπάρξει απεριόριστος αριθμός επιλογών για την τοποθέτηση των συναδέλφων εκπαιδευτικών που ήρθαν με μετάθεση, απόσπαση, είναι στη διάθεση ή ζητούν βελτίωση η Δ.Δ.Ε. προχώρησε σήμερα στη συνέχιση της διαδικασίας, καλώντας τους συναδέλφους με παράταση δύο ωρών για τις αιτήσεις τους, με τη λογική που υπήρξε ήδη στην πρόσκληση τοποθέτησης.

Υπερασπιζόμαστε τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των συναδέλφων και δεν επιτρέπουμε την αδιαφάνεια και αυθαιρεσία στις διαδικασίες τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών.

Συμφωνήσαμε με το αίτημα της Ε.Λ.Μ.Ε. να δοθεί η πλήρη και πραγματική εικόνα των κενών και τα μόρια/προτιμήσεις των συναδέλφων με διαφάνεια σε όλη τη διαδικασία, και να γίνει η αίτηση τοποθέτησης με απεριόριστο αριθμό επιλογών και όχι ανώτατο όριο 20 αφού πλέον οι περιοχές μετάθεσης δεν είναι τέσσερις αλλά μία, ολόκληρος ο νομός.

Ζητάμε, εφόσον δεν εκτιμήθηκε θετικά από τη Δ.Δ.Ε. το αίτημα της Ε.Λ.Μ.Ε., να γίνει επαναπρόσκληση της αίτησης τοποθέτησης για όσους δεν τοποθετηθούν στην πρώτη φάση και σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους.

Ζητάμε, τέλος, την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου ώστε να διασφαλίζεται η δικαιοσύνη και η διαφάνεια στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών.

Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Σχολείο και τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων εκπαιδευτικών για την απρόσκοπτη λειτουργία του Σχολείου και την απερίσπαστη εργασιακή πορεία των εκπαιδευτικών σε μια εποχή εργασιακής ανασφάλειας εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθείται.”

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Π.Ε.Κ.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών, μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το www.larisanew.gr και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα