Με καλό καιρό θα κυλήσει η εβδομάδα που διανύουμε, με κύρια χαρακτηριστικά την ηλιοφάνεια και τις ανεβασμένες θερμοκρασίες.
Σύμφωνα με το Λαρισαίο μετεωρολόγο, Θεοφάνη Τακούδη, που μίλησε στην εκπομπή “Καλημέρα Θεσσαλία” και τους Γιάννη Γιαννακόπουλο και Κώστα Γκιάστα από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη, οι μέγιστες τιμές του υδράργυρου αναμένεται να δείξουν έως και 27 βαθμούς, ενώ τις πρωινές ώρες θα υπάρχει δροσιά με 15 έως και 16 βαθμούς.
Την Πέμπτη η μέγιστη θερμοκρασία θα δείξει 28 βαθμούς στη Λάρισα, την Παρασκευή 29, ενώ το Σάββατο θα δείξει και πάλι 28. Η υψηλότερη τιμή στη θερμοκρασία θα καταγραφεί την Παρασκευή με 29 βαθμούς και την Κυριακή θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, με αποτέλεσμα να πέσει τόσο η θερμοκρασία, αλλά και να σχηματιστούν νεφώσεις οι οποίες θα φέρουν και λίγες τοπικές βροχές. Έτσι την Κυριακή το θερμόμετρο θα δείξει 24 με 25 βαθμούς, με τον κ. Τακούδη να μην αποκλείει την πιθανότητα το επόμενο διάστημα να επηρεάσει τη Θεσσαλία ένα χαμηλό βαρομετρικό που μπορεί να φέρει ισχυρές και βροχές και καταιγίδες. Μάλιστα προέβλεψε μετά τα μέσα του μήνα θα έχουμε χειμωνιάτικο σκηνικό και μέχρι τέλη Νοεμβρίου φαίνονται αρκετές βροχές και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά.

