Η θερμοκρασία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ανεβαίνει ενώ από αύριο η ζέστη θα είναι ακόμα πιο αισθητή και δεν αποκλείεται ο υδράργυρος την Πέμπτη να φτάσει τους 36 και τοπικά τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Ζέστη θα επικρατήσει σχεδόν ολόκληρη την εβδομάδα με κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τους ασθενείς ανέμους και την άνοδο της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα του καιρού και τον μετεωρόλογο  Γιώργο Τσατραφύλλια, η κορύφωση της ζέστης αναμένεται μεθαύριο, με μέγιστες θερμοκρασίες τους 38 βαθμούς Κελσίου στη Λάρισα και τη Βοιωτία, τους 36 στην Κορινθία, και τους 35 στις Σέρρρες αλλά και στην Αττική.

Ωστόσο, το Σάββατο αναμένεται μία ατμοσφαιρική διαταραχή από την Ιταλία. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία, το μεσημέρι και το απόγευμα προβλέπονται τοπικά δυνατές μπόρες και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Την Κυριακή τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι κατά τόπους έντονα.

Η εισβολή ψυχρότερων αερίων μαζών μέσα στο Σαββατοκύριακο και από τα δυτικά βορειοδυτικά θα οδηγήσει σε ανάπτυξη ισχυρών καταιγίδων που πολύ πιθανό να συνοδεύονται από έντονους κεραυνούς και χαλάζι. Αυτό αναμένεται να συμβεί πιθανότατα το διάστημα Κυριακή – Τρίτη και κατά κανόνα σε ηπειρωτικές περιοχές. Πάντως μπόρες ή και μεμονωμένες καταιγίδες θα έχουμε και κατά τη διάρκεια του θερμού κύματος σε ορεινά τμήματα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός τις περισσότερες ώρες σε όλη τη χώρα. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι μικρής έντασης και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στην ηπειρωτική χώρα στους 32 με 35 βαθμούς και στη νησιωτική Ελλάδα στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 32 βαθμούς Κελσίου.