«Κάποιοι αδυνατούν να κατανοήσουν και το μέγεθος της καταστροφής, αλλά και τις προτεραιότητες που πρέπει να έχουν από τον θεσμικό τους ρόλο. Καταφεύγουν σε πράξεις που, δυστυχώς, εκθέτουν την πόλη και τους ανθρώπους της. Δεν αξίζει στους Λαρισαίους τέτοια συμπεριφορά και τέτοια Δημοτική Αρχή. Ευχαριστώ όσες και όσους, σε όλη τη χώρα, κινητοποιήθηκαν για να βοηθήσουν τον Δήμο μας», σημειώνει ο υποψήφιοςδήμαρχος Λαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος, με αφορμή την αντίδραση του Δήμου Λαρισαίων στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από τον Δήμο Πέλλας.

Αναλυτικά η δήλωση του υποψηφίου δημάρχουΛαρισαίων έχει ως εξής:

«Εκφράζω την έκπληξη και τη θλίψη μου για τα όσα συνέβησαν με την ανθρωπιστική βοήθεια που έστειλε ο Δήμος Πέλλας στην περιοχή μας.

Προφανώς, κάποιοι αδυνατούν να κατανοήσουν και το μέγεθος της καταστροφής, αλλά και τις προτεραιότητες που πρέπει να έχουν από τον θεσμικό τους ρόλο.

Ακόμη χειρότερα, φαίνεται πως στην προσπάθειά τους να οικειοποιηθούν μέχρι την αλληλεγγύη και την ανθρωπιστική βοήθεια καταφεύγουν σε πράξεις που, δυστυχώς, εκθέτουν την πόλη και τους ανθρώπους της.

Η διαμαρτυρία του Δημάρχου στην ΚΕΔΕ θα μείνει στην ιστορία σαν παράδειγμα διχαστικής και εχθρικής συμπεριφοράς απέναντι σε αυτούς που θέλουν να βοηθήσουν.

Δεν αξίζει στους Λαρισαίους τέτοια συμπεριφορά και τέτοια Δημοτική Αρχή.

Ελπίζω πως η μαζική αντίδραση των συμπολιτών μας να τους βοήθησε να καταλάβουν την αστοχία τους και να συνειδητοποιήσουν το λάθος τους.

Θέλω, ταυτόχρονα, να ευχαριστήσω όσες και όσους κινητοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα για να βοηθήσουν τον Δήμο μας.

Οι ανάγκες των ανθρώπων που έχουν καταστραφεί δεν μπορούν να χωρέσουν στα στενά μυαλά μιας ομάδας ανθρώπων που βλέπουν την αλληλεγγύη σαν αποκλειστικό τους δικαίωμα».