«Παίξατε με τις ζωές μας, κ.Καλογιάννη και δεν θα το αφήσουμε έτσι», υπογραμμίζει ο υποψήφιος δήμαρχοςΛαρισαίων, Θανάσης Μαμάκος με αφορμή την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας και την κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα που παραγγέλθηκε χθες για το ζήτημα της μη λειτουργίας των βιολογικών καθαρισμών της Λάρισας και τη ρύπανση του Πηνειού.  

Αναλυτικά η δήλωση του υποψηφίου δημάρχουΛαρισαίων έχει ως εξής:

«Ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης, η επιστημονική κοινότητα και άλλοι ειδικοί προειδοποιούν για πιθανές ασθένειες (γαστρεντερίτιδες, ηπατίτιδες) από τη μη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού στη Λάρισα, καθώς και για την απαραίτητη χρήση εξοπλισμού (αδιάβροχο, γάντια, κλπ) για να αποφύγουμε την άμεση επαφή των μολυσματικών νερών με το δέρμα μας.

Την ίδια στιγμή, ο απερχόμενος δήμαρχος Λαρισαίων, κ.Καλογιάννης, που κρατούσε κρυφό για έξι μέρες ότι οι βιολογικοί καθαρισμοί Λάρισας, Γιάννουλης και Μάνδρας δεν λειτουργούσαν, εκθέτοντας όλους τους Λαρισαίους σε κίνδυνο και ρυπαίνοντας τον Πηνειό, σε ένα ακόμα προεκλογικό του σόου, μας λέει ότι όλα είναι καλά και δεν υπάρχει πρόβλημα για τη δημόσια Υγεία.

Ο κ.Καλογιάννης έχει στη διάθεσή του υπηρεσίες και επιστημονικό προσωπικό για να διενεργήσει τους κατάλληλους ελέγχους. Και ρωτάμε: δείγματα από τα λιμνάζοντα νερά και την ιλύ (λάσπη) στις συνοικίες της πόλης και των οικισμών του Δήμου Λαρισαίων έχουν ληφθεί; Υπάρχουν αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων; Θα δοθούν στη δημοσιότητα;

Τις απαντήσεις που αρνείστε να δώσετε στην κοινωνία της Λάρισας, θα κληθείτε να τις δώσετε στην Εισαγγελική Αρχή. Παίξατε με τις ζωές μας, κ. Καλογιάννη και δεν θα το αφήσουμε έτσι».