Με τα μονόπρακτα Το Δίκαννο και Η Μπουχάρα του Κώστα Μουρσελά συνεχίζεται την Δευτέρα 10 Μαϊου 2021, στις 9μ.μ., στη Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας, ο κύκλος των ραδιοφωνικών παραστάσεων του Θ.Θ., «Θεσσαλικό Radio… Plays».

Ο Κώστας Μουρσελάς είναι από τις πιο χαρακτηριστικές θεατρικές φωνές της Μεταπολίτευσης. Οι περισσότεροι ίσως θυμούνται τη σατιρική του φλέβα από την τηλεοπτική σειρά Εκείνος κι Εκείνος, με τον Βασίλη Διαμαντόπουλο και το Γιώργο Μιχαλακόπουλο.

Το Δίκαννο γράφτηκε το 1974 και η Μπουχάρα το 1975. Και τα δύο αυτά κωμικά μονόπρακτα εκφράζουν το κυρίαρχο κλίμα των δεκαετιών του ‘70 και του ’80, τότε που η επαναστατική έξαρση της Μεταπολίτευσης, σκόνταψε  πάνω στην ευημερία που ήρθε μετά τη δικτατορία. Με άξονα τη ζωή του ζευγαριού, ο Μουρσελάς μιλάει για την έννοια του συμβιβασμού και τις αντιφάσεις που αναδύονται. Απολαυστικός και καίριος.

Παίζουν οι ηθοποιοί Χρήστος Κορδελάς και Μαρσέλα Λένα. Σκηνοθετική επιμέλεια Κυριακή Σπανού. Ηχογράφηση και μίξη ήχου για το Θεσσαλικό Θέατρο, Νίκος Γεωργάκης

Συντονιστείτε!