Θλίψη προκαλεί στα Τρίκαλα η είδηση όπου συνταξιούχος διασώστης του ΕΚΑΒ πέθανε στη ΜΕΘ covid -19 του Νοσοκομείου Τρικάλων, που νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα

Πρόκειται για τον 60χρονο Γιώργο Ξάνθο από τον Κλοκοτό, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έδωσε γενναία μάχη με τον κορονοιό. Ο άτυχος άνδρας, που δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, υπέστη βαριά πνευμονία από τον ιό, κάτι που αποδείχτηκε μοιραίο.

Δυστυχώς τα ξημερώματα της Δευτέρας ο συνταξιούχος διασώστης του ΕΚΑΒ έχασε την μάχη και πέθανε, προκαλώντας θλίψη στο χωριό του αλλά και σε όλα τα Τρίκαλα

Το «χτύπημα» της μοίρας ήταν διπλό για την οικογένειά του, καθώς πριν λίγο καιρό πέθανε και η μητέρα του 60χρονου από κορονοϊό. Αφήνει πίσω, σύζυγο, δύο παιδιά, ενώ είχε ευτυχίσει να δει και ένα εγγονάκι.

Ο Γιώργος Ξάνθος υπηρετούσε στον τομέα ΕΚΑΒ Φαρκαδόνας και όσοι τον γνώριζαν μιλούν με τα καλύτερα λόγια. Ένας άνθρωπος χαμογελαστός και με καθαρή ψυχή.

Μηδενικά κρούσματα τις τελευταίες ημέρες

rapid test
Συνεχίζονται τα rapid test στα Τρίκαλα

Υπενθυμίζεται πως τις δυο τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ τα κρούσματα στο νομό Τρικάλων ήταν μηδενικά.

Βέβαια, σε αυτό ιδιαίτερο ρόλο έπαιξε το γεγονός πως δεν έγινα μαζικά rapid test λόγω των εορτών και στην καθημερινή καταμέτρηση προσμετρούνταν όσα περιστατικά απευθυνόταν μόνο στα νοσηλευτικά Ιδρύματα.

Από σήμερα που ξεκίνησαν εκ νέου οι μαζικές δειγματοληψίες θα υπάρξει σαφέστερη εικόνα.

Οι πρώτες πληροφορίες πάντως από την περιοχή της Ζωαγοράς που ξεκίνησαν από το πρωί τα rapid test από τα κλιμάκια της ΚΟΜΥ κάνουν λόγο για θετικά δείγματα από τα πρώτα κιόλας δείγματα. Βέβαια, δεν χρειάζεται να προτρέχουμε και η εικόνα για την επιδημιολογική κατάσταση στην πόλη μας θα φανεί τις επόμενες ώρες, όπου και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία.

tv10.gr