ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑΤι θα ισχύει για ανεμβολίαστους μαθητές, φοιτητές, καθηγητές -...

Τι θα ισχύει για ανεμβολίαστους μαθητές, φοιτητές, καθηγητές – Πότε θα τίθενται σε αναστολή εργασίας άνευ μισθοδοσίας

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από το Larisa New στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεστε το larisanew.grστην Google

Οι εκπαιδευτικοί σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση μπορούν να κάνουν μάθημα εάν έχουν εμβολιαστεί, αν φέρνουν πιστοποιητικό νόσησης ή φέρνουν δυο φορές εβδομάδα αποτελέσματα από εργαστηριακό έλεγχο από ιδιωτικό εργαστήριο, που κοστίζουν 10 ευρώ το τεστ

Στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση οι μαθητές πρέπει να κάνουν δύο σελφ τεστ την εβδομάδα, διανέμονται δωρεάν, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος.

skai.gr

Σημειώνεται ότι αυτά είναι και τα μοναδικά δωρεάν τεστ στην εκπαίδευση.

Σε ό,τι αφορά τα ΑΕΙ όσοι εισέρχονται, φοιτητές, καθηγητές, μέλη ΔΕΠ, διοικητικοί υπάλληλοι πρέπει επίσης να φέρνουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικό νόσησης είτε εργαστηριακό τεστ δυο φορές την εβδομάδα.

«Σε περίπτωση που εργαζόμενοι στα σχολεία δεν φέρνουν κάποιο από τα απαιτούμενα χαρτιά, τότε θα τίθενται σε αναστολή εργασίας άνευ μισθοδοσίας μέχρι να φέρουν ένα από τα ζητούμενα έγγραφα. Είναι έτοιμο το σύστημα αναπλήρωσής τους» ξεκαθάρισε.

«Τα ποσοστά εμβολιασμών είναι πολύ υψηλότερα από το μέσο όρο της χώρας στους εκπαιδευτικούς» εξήγησε πάντως ο κ. Συρίγος, πρόσθεσε ωστόσο ότι «υπολειπόμαστε κατά τι σε σχέση με αυτό που χρειαζόμαστε δεν έχει εμβολιαστεί το 20% με 23%, χρειαζόμαστε να κάνουμε αυτό το τελευταίο επόμενο βήμα για να θωρακιστούμε απολύτως».

Για τους νέους κάτω των 24 ετών δήλωσε ότι έχει αρχίσει να αυξάνονται, οι εμβολιασμοί σχολιάζοντας μάλιστα ότι «σήμερα έβαλα και την κόρη μου». Ήταν δύσκολο η συγκεκριμένη ομάδα να κάνει τεστ το καλοκαίρι παρατήρησε ο Άγγελος Συρίγος.

Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων θα ανακοινωθούν είτε την Παρασκευή 27 Αυγούστου ή Δευτέρα 30 Αυγούστου ανέφερε ακόμα ο υφυπουργός.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών, μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το www.larisanew.gr και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα