4.9 C
Larissa
Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΦΡΑΓΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΦΡΑΓΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Σε μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία του Τυρνάβου μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Σάμερ Αθανάσιος Αμάρι – Έντονη κριτική στους ισχυρισμούς του Στ. Τσικριτσή.

Μπροστά σε δεκάδες πολίτες ο υποψήφιος δήμαρχος Δ. Τυρνάβου Σάμερ Αθανάσιος Αμάρι, μιλώντας στην κεντρική πλατεία, έστειλε το μήνυμα της νίκης την Κυριακή, στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών.

Στην ομιλία του, επευφημούμενος από τους παρισταμένους, κάλεσε τους δημότες «να ολοκληρώσουν μεθαύριο το βήμα που έκαναν την προηγούμενη Κυριακή αναδεικνύοντας τον συνδυασμό μας πρώτη δύναμη, με ποσοστό 42,68% και μεγάλη διαφορά από τον ανθυποψήφιό μας».

«Ήταν η ψήφος αυτή, συνέχισε ο κ. Αμάρι, η μεγαλύτερη απόδειξη της πλειοψηφικής βούλησης των δημοτών ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ τα πράγματα στον δήμο μας».

Στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε στο κλίμα της προεκλογικής περιόδου που τελείωσε χθες τονίζοντας πως «η παράταξή μας ακολούθησε με ευπρέπεια την αντιπαράθεση, κατέθεσε θέσεις και πρόγραμμα, σεβάστηκε ότι είχε συμφωνηθεί, δεν ρύπανε τις πόλεις και τα χωριά μας με αφίσες, δεν μετήλθε ψεύδη και ανακρίβειες για να ασκήσουμε κριτική στους αντιπάλους μας».

Ακολούθως άσκησε δριμεία κριτική στον επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ. απορρίπτοντας την πρότασή του για τη διεξαγωγή ντιμπέιτ, που διατύπωσε στην χθεσινή του ομιλία στον Τύρναβο, ως προεκλογικό «πυροτέχνημα» και «φθηνό πολιτικαντισμό», με το επιχείρημα ότι δεν είναι δυνατόν να διατυπώνεται την τελευταία ημέρα της προεκλογικής διαδικασίας κι ενώ ήταν γνωστό ότι ήταν προγραμματισμένη η τελική του ομιλία στον Τύρναβο.

Επίσης επέκρινε έντονα τον κ. Τσικριτσή για τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπισε κάνοντας λόγο για «κλειστό club που τον περιβάλλει», επισημαίνοντας πως η παράταξή του είχε το πολυπληθέστερο ψηφοδέλτιο σ’ αυτές τις εκλογές με το μισό του δυναμικού της να εκτίθεται για πρώτη φορά στις εκλογές. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο υποψήφιος δήμαρχος υποστήριξε και τα εξής: “Μας κατηγορούν πως αν ο λαός μας τιμήσει με την ψήφο του, όπως είμαστε βέβαιοι ότι θα συμβεί την Κυριακή, θα είμαστε «δήμαρχοι μία από τα ίδια», θα είμαστε «το καλό παιδί του κεντρικού κρατικού μηχανισμού, της κυβέρνησης & της Περιφέρειας». Από πού άραγε συνάγονται αυτές οι βεβαιότητες;

 

 

Το έχουμε εξαρχής καταστήσει σαφές στους συνδημότες μας πως και διεκδικητικοί θα είμαστε, και το ανάστημά μας θα ορθώνουμε όπου ο δήμος μας αδικείται, και θα απαιτούμε από κυβέρνηση και περιφέρεια να κάνουν όσα ο δήμος δικαιούται. Θα προτείνουμε συγχρόνως τεκμηριωμένα και κοστολογημένα έργα, θα προετοιμάζουμε μελέτες, θα αξιοποιούμε χρηματοδοτικά εργαλεία, εγχώρια και ευρωπαϊκά, ως οφείλουμε, για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Αλήθεια ο κ. Τσικριτσής διαφωνεί να διεκδικεί χρήματα από ευρωπαϊκά προγράμματα ο δήμος Τυρνάβου; Διαφωνεί να δημιουργηθεί γραφείο στον δήμο, όπως προτείνουμε στο πρόγραμμά μας, που θα τα ψάχνει και θα προετοιμάζει σχετικούς φακέλους διεκδίκησης; Διότι δεν είδαμε κάτι σχετικό στο δικό τους πρόγραμμα. Διαφωνεί να δημιουργηθεί ενεργειακή κοινότητα στο δήμο μας ώστε οι μετέχοντες να αποτρέπεται να περιέλθουν σε ενεργειακή φτώχεια;

Διότι ούτε επ’ αυτού είδαμε κάτι να αναφέρει το πρόγραμμα της ΛΑ.ΣΥ. Αντιθέτως ακούσαμε πολλά, μέχρι κοπώσεως, για τις αγωνιστικές περγαμηνές όσων μετέχουν στη ΛΑ.ΣΥ. ως να είναι αποκλειστικό τους προνόμιο η αγωνιστικότητα. Από το βήμα αυτό λοιπόν μπορώ, φίλες και φίλοι να σας διαβεβαιώσω πως κι εμείς, ως τμήμα αυτού του λαού, θα είμαστε μαζί σας στους δίκαιους διεκδικητικούς αγώνες των πολιτών. Ως αυριανός δήμαρχος δεν θα διστάσω να υποστηρίξω οποιοδήποτε λαϊκό αίτημα αναβαθμίζει τον δήμο μας, τον κάνει πιο εξωστρεφή, αναδεικνύει την πολιτιστική του ταυτότητα, προάγει τη θέση των κοινωνικά ευάλωτων συμπολιτών μας.

Και η στάση μας αυτή, φίλες και φίλοι, δεν υπαγορεύεται από την ανάγκη της… φωτογραφίας, όπως διατείνεται ο ανθυποψήφιός μας, αλλά από τη βαθιά πεποίθησή μας ότι οι δίκαιοι λαϊκοί αγώνες είναι αναγκαίοι και βελτιώνουν την καθημερινότητα και τη ζωή μας. Αρκεί να μην καθίστανται αυτοσκοπός για την διασφάλιση «αγωνιστικών ενσήμων» από κάποιους που αρέσκονται να τους μονοπωλούν και, ενίοτε, να τους «καπελώνουν».

Εκτενή αναφορά έκανε ο κ. Αμάρι στον προγραμματισμό της παράταξής του για τα έργα και τις παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν στον δήμο μέσα στην επόμενη πενταετία, με ειδικότερη μνεία σε όσα αφορούν τον Τύρναβο, εστίασε, για μια φορά ακόμη, στη βασική θέση περί ισόρροπης ανάπτυξης του διπόλου Τυρνάβου – Αμπελώνα με ταυτόχρονη μέριμνα για όλες τις δημοτικές κοινότητες, αναφέρθηκε στην αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη του αγροτικού κόσμου με σειρά πρωτοβουλιών και μέτρων. Κλείνοντας ανέφερε τα εξής:

 

 

«Η εκλογική αναμέτρηση και αυτής της Κυριακής είναι κρίσιμη. Δεν πρέπει να λείψει κανείς από αυτή τη μάχη. Μην ξεχνάτε ότι οι κάλπες το πρωί της Κυριακής είναι άδειες και πρέπει να γεμίσουν με τα ψηφοδέλτια της παράταξής μας.

 

 

Η ήρεμη λαϊκή δύναμη πρέπει να εκφραστεί στην κάλπη. Πρέπει να πει το ΜΕΓΑΛΟ ΝΑΙ στην ΑΛΛΑΓΗ.

Πρέπει να δείξει ότι το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει. Να ΠΙΣΤΕΨΕΙ σ’ εμάς. ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ, στους ΑΞΙΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΟΥ και σ’ εμένα ως αυριανό δήμαρχο του δήμου Τυρνάβου. Στο προσκλητήριο αυτό δεν περισσεύει κανείς. Αν κάποιοι αισθάνονται πικρία από την μη εκλογή του υποψηφίου που στήριξαν δεν πρέπει να ξεχνούν πως μεθαύριο εκλέγουμε Δήμαρχο. Δεν πρέπει να ξεχνούν πως με την ψήφο τους κρίνουν προγράμματα και πρόσωπα.

Τους καλούμε να μην ταυτιστούν με απόψεις που δεν τους συγκινούν ή δεν τις πιστεύουν. Τους καλούμε να κρίνουν ως δημότες που εκλέγουν δημοτική αρχή κι όχι συνδικαλιστική διοίκηση σωματείου ή πολιτικό φορέα.

ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΟΣΑ ΛΕΜΕ
ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ, ΝΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΗΣΕΙ, ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΔΙΚΗΣΕΙ ΟΣΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ
ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ
ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ
Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ

Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ όλους και τον καθένα ξεχωριστά για την τιμή που μας κάνατε και είστε εδώ, παρόντες, σ’ αυτή τη συγκέντρωση. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας, την στήριξή σας, το χαμόγελο ελπίδας που βλέπω στα μάτια σας. ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΜΕ.»

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα