ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΤο Επιμελητήριο Λάρισας για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση...

Το Επιμελητήριο Λάρισας για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση φρέσκων φρούτων στη Μαδρίτη (ΦΩΤΟ)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από το Larisa New στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεστε το larisanew.grστην Google

Η διεθνής έκθεση FRUIT ATTRACTION αποτελεί μια από τις κορυφαίες εκθέσεις του κλάδου και της παγκόσμιας αγοράς φρέσκων φρούτων και λαχανικών και θεωρείται σημείο αναφοράς για τις εξελίξεις του κλάδου, διασυνδέοντας όλη την αλυσίδα της παραγωγής και της εμπορίας.

Η έκθεση αναπτύσσεται σε 8 περίπτερα και καταλαμβάνει 58.000 τ.μ. , όπου συμμετέχουν προμηθευτές φρούτων και λαχανικών, εταιρείες με υλικά συσκευασίας και ετικέτας, εταιρείες μεταφορών, logistics, λιπασμάτων και παροχής υπηρεσιών. Το προφίλ των επισκεπτών συνθέτουν εισαγωγείς, εξαγωγείς και επαγγελματίες, στελέχη marketing, χονδρέμποροι, παραγωγοί κ.λπ.

Το Επιμελητήριο Λάρισας, με τη συμμετοχή αυτή και την οικονομική στήριξή της, πρόσφερε τη δυνατότητα σε σημαντικούς και ποιοτικούς παραγωγούς του Νομού μας να παρουσιάσουν τα μοναδικά τους προϊόντα, να πραγματοποιήσουν ουσιαστικές επαφές και να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες.

Στόχος της συμμετοχής μας ήταν η προώθηση προς τη διεθνή αγορά των ποιοτικών φρούτων και λαχανικών που παράγονται στην περιοχή μας, η περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στο συγκεκριμένο κλάδο, η ενίσχυση της εξωστρέφειας της παραγωγής και η τόνωση της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς τομέα του Νομού μας

Η φετινή διοργάνωση φιλοξένησε  το Innovation Hub, όπου συγκεντρώνονται όλες οι σύγχρονες υπηρεσίες, προϊόντα και ποικιλίες φρούτων και λαχανικών που «πρωταγωνιστούν» στις μεγαλύτερες ξένες αγορές. Επίσης, φιλοξενήθηκε το Ecorganic Market, που είναι αφιερωμένο στα βιολογικά φρούτα και λαχανικά, η  ενότητα Smart Agro με επίκεντρο την εφαρμογή νέων τεχνολογιών και τη συνδεσιμότητα, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητας των εξαγωγών φρούτων και λαχανικών, η ενότητα NutsHub, το BiotechAttraction, που αφορά στην έρευνα και στην τεχνολογική ανάπτυξη στη γονιδιωματική των φυτών και το Startup’sHub, που αναδεικνύει τις νεοσύστατες εταιρείες, που αποτελούν τα κυρίαρχα στοιχεία της ποικιλομορφίας του περιεχομένου της έκθεσης.

 

Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις μέλη μας είναι οι κάτωθι:

  • ΝΙΚΟΛΙΤΣΑΣ ΑΕ – frootsHellas
  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΥΡΓΕΤΟΥ
  • ΟΠΟΡΕΛΛΟ ΑΕΒΕ

Το Επιμελητήριο Λάρισας εκπροσώπησε ο Πρόεδρός του κ. Σωτήριος Γιαννακόπουλος, η Διοικητική Προϊσταμένη κα Τσολάκη Κατερίνα και ο οικονομικός προϊστάμενος κ. Nικόλαος Τσιούγκος.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών, μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το www.larisanew.gr και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα