Σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας αναφέρονται τα εξής:

“Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων της επιχείρησης ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ η οποία τρομοκρατεί ποινικοποιώντας τον αγώνα των εργαζομένων, οι οποίοι διεκδικούν το δίκιο τους. Για μία ακόμα φορά, εργαζόμενοι κηρύσσουν απεργία και η εργοδοσία τους πηγαίνει στα δικαστήρια. Εκτός αυτού η εργοδοσία της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της απεργίας των εργαζομένων, η οποία ήταν με καθολική συμμετοχή.

Οι εργαζόμενοι παραμένουν ανυποχώρητα στη πύλη του εργοστασίου στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, ξεκαθαρίζοντας πως τρομοκρατούνται από την καθημερινή παρουσία της αστυνομίας και των ΜΑΤ, τις απειλές και την τρομοκρατία της εργοδοσίας.

Η εργοδοσία έφτασε τον αριθμό των απολύσεων σε 15, προχωρώντας το σχέδιο για επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας και κλεισίματος τμημάτων και εργολαβοποίησής τους. Οι απεργίες συνεχίζονται, καθώς το Σωματείο Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» προκήρυξε 24ωρες απεργίες για την Τετάρτη 3, την Πέμπτη 4 και τη Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της «Μαλαματίνα» έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Μάη, ως απάντηση στις πρώτες 5 εκβιαστικές απολύσεις στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία για να περάσει τα σχέδια της για κατάργηση των κατακτημένων δικαιωμάτων τους με την επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας. Έκτοτε, η εργοδοσία κλιμάκωσε την επίθεσή της, ενώ οι εργαζόμενοι απαντούν με καθολική συμμετοχή στις απεργίες και τις στάσεις εργασίας.

Αυτό που αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά είναι, πως το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έχουν δημιουργήσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις γίνεται εργαλείο των εργοδοτών ενάντια στους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων!

Επιχειρούν να επιβάλλουν τον εργασιακό μεσαίωνα όπου ο εργαζόμενος δεν θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί και να διεκδικήσει το δίκιο. Όμως το εργατικό κίνημα έχει πείρα και δύναμη, έχοντας αποδείξει πολλές φορές πως τέτοιες πρακτικές μπορεί να τις στείλει εκεί που τους πρέπει, στα σκουπίδια!!!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! – «ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ»

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της επιχείρησης ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ και καλεί τα Σωματεία και τους φορείς της πόλης μας να στηρίξουμε τον δίκαιο αγώνα τους”.