Επεισαν μια αφελή ότι θα έλυναν τα υποτιθέμενα μάγια που της είχε κάνει ο σύζυγός της και κατόρθωσαν να… ελαφρύνουν κατά 120.000 ευρώ την τσέπη της μία συνταξιούχος εκπαιδευτικός και ο σύντροφός της, ο οποίος παρίστανε πως έχει την «ευλογία» του αγίου Παΐσιου!

agios paisios

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, το οποίο ασχολήθηκε με την περίεργη υπόθεση απάτης, η περιπέτεια της ανυποψίαστης γυναίκας άρχισε το 2011, όταν γνώρισε την κατηγορουμένη, με την οποία έμεναν στην ίδια γειτονιά και είχαν κοινούς γνωστούς.

Εν συνεχεία η συνταξιούχος εκπαιδευτικός σύστησε στο θύμα τον σύντροφό της, λέγοντας πως ήταν επιχειρηματίας από τη Γερμανία με ένα ιδιαίτερο «χάρισμα». Ειδικότερα, είπε στην εύπιστη γειτόνισσά της πως ο φίλος της είχε μεταφυσικές δυνάμεις, επειδή είχε την «ευλογία» του αγίου Παΐσιου, και μπορούσε να λύνει μάγια και να θεραπεύει αρρώστους!

Φυσικά, στην πραγματικότητα τίποτα από όλα αυτά δεν ίσχυε, ούτε ακόμα ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν επιχειρηματίας, αφού ο ίδιος ήταν μάγειρας στο παρελθόν, και μάλιστα είχε καταδικαστεί στα τέλη της δεκαετίας του ’90 για τη δολοφονία ενός άντρα!

Το σχέδιο του σατανικού ζευγαριού τέθηκε σε εφαρμογή το φθινόπωρο του 2016, όταν η παθούσα αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Τότε οι δύο απατεώνες άρχισαν να της βάζουν λόγια για τον σύζυγό της, πείθοντάς τη πως εκείνος της είχε κάνει μάγια! Μάλιστα, την προέτρεπαν να ανάβει κεριά και καντήλια για να εξαγνιστεί το σπίτι και ζήτησαν να τους φέρει όλα τα χρήματα και τα χρυσαφικά της, προκειμένου ο… ευλογημένος άντρας να τα «εξαγνίσει» και να «λύσει» τα μάγια!

magia

Χρυσαφικά

Αν και οι περισσότεροι θα δίσταζαν να κάνουν κάτι τέτοιο, η μηνύτρια παρέδωσε στους απατεώνες όλα τα χρυσαφικά της, αξίας άνω των 100.000 ευρώ, καθώς και 40.000 ευρώ! Η στιγμή που άρχισε να συνειδητοποιεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά ήταν όταν ζήτησε πίσω τα κοσμήματα και τα χρήματά της και το ζευγάρι αρνήθηκε να της τα επιστρέψει, βρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες. Η ανησυχία της, όμως, επιβεβαιώθηκε όταν ανακάλυψε το πραγματικό όνομα του δήθεν επιχειρηματία. Τότε άρχισαν και οι απειλές προς την ίδια για να μην πάει στις Αρχές.

Η υπόθεση πήρε τελικά τη νομική οδό και την περασμένη Πέμπτη η συνταξιούχος εκπαιδευτικός κάθισε μόνη της στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας για το αδίκημα της απάτης από κοινού με ζημία άνω των 120.000 ευρώ, καθώς ο συγκατηγορούμενός της δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. Στην απολογία της αρνήθηκε τις αποδιδόμενες κατηγορίες και τα έριξε όλα στον αποβιώσαντα σύντροφό της, λέγοντας ότι εκείνος ήταν υπεύθυνος για την αρπαγή της περιουσίας της γειτόνισσάς της. Δεν δίστασε, μάλιστα, να χαρακτηρίσει «γυναίκα-αράχνη» την παθούσα, που έως σήμερα δεν έχει πάρει πίσω τα χρήματα και τα κοσμήματά της! Παρ’ όλα αυτά, η κατηγορούμενη καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών με τριετή αναστολή, ενώ της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

espresso.gr