ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ: “ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ...

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ: “ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΧΙΟΝΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ” ΟΙ ΑΤΥΧΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από το Larisa New στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεστε το larisanew.grστην Google

Πολλά και τεράστια τα ερωτήματα για τα αίτια του δυστυχήματος στον Ολυμπο που κόστισε τη ζωή σε δύο εξαίρετους ανθρώπους και επιστήμονες το απόγευμα της Πέμπτης στον Ολυμπο και μάλιστα σε ένα από τα πλέον επικίνδυνα το χειμώνα σημεία του βουνού των Θεών το Ξερολάκι. Ατομα που γνωρίζουν το βουνό και έτυχε να βρεθούν μαζί τους σε εξορμήσεις μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τους 2 γιατρούς και τον τρίτο της παρέας που έπαθε σοκ με αυτά που είδε το μοιραίο απόγευμα της Πέμπτης τονίζοντας παράλληλα την αγάπη τους για το βουνό, την ορειβασία και το σκι.

Ορειβάτης που μίλησε στο paidis.com και είχε βρεθεί πρόσφατα μαζί τους στο ΚΕΟΑΧ πριν από λίγες μέρες, σημειώνει ότι δεν πήγε και τη μοιραία Πέμπτη στον Ολυμπο επειδή είχε δουλειά, ενώ σύμφωνα με όσα γνωρίζει άτομα που συνομίλησαν μαζί τους τους είπαν να αποφύγουν στη συγκεκριμένη στιγμή το Ξερολάκι επειδή τις προηγούμενες ημέρες είχε πέσει αρκετό χιόνι και φυσούσαν πολλοί δυνατοί άνεμοι κάνοντας ακόμη πιο επικίνδυνο το σημείο.

Μάλιστα κάποιοι τους παρότρυναν να επιλέξουν άλλα πιο ήπια σημεία όπως το ΚΕΟΑΧ.

Προσπαθώντας να εξηγήσει τί ακριβώς συνέβη και φτάσαμε στο μοιραίο, υποστηρίζει ότι οι δύο άτυχοι ορειβάτες σε κάποια στιγμή πρέπει να έχασαν το χιόνι κάτω από τα πόδια τους όπως λένε οι σκιέρ δηλαδή να ξεκόλλησε μεγάλο κομμάτι φρέσκου χιονιού στο οποίο πατούσαν και να τους παρέσυρε δυστυχώς στο θάνατο.

Φανερά συγκλονισμένος και ο ίδιος από την τραγωδία, τονίζει με νόημα ότι οι περισσότεροι που επιδίδονται στα χειμερινά σπορ, αν και δεν θα έπρεπε, αψηφούν τον κίνδυνο και σκέφτονται ότι αφού έκανα τέτοια διαδρομή ας δοκιμάσω να κάνω ορειβασία ή σκι αψηφώντας τις πραγματικά επικίνδυνες συνθήκες.

Ταυτόχρονα θυμάται και τα λόγια ενός Αμερικανού οδηγού που έλεγε: “Δεν με νοιάζει αν έχασα τόσο χρόνο  και βρήκα ακατάλληλες συνθήκες, ούτε με νοιάζει τι θα πουν κάποιοι άλλοι που θα με δουν να φεύγω. Εγώ τουλάχιστον θα είμαι ζωντανός” και σημειώνει ότι αυτά τα λόγια θα πρέπει να είναι στο μυαλό όλων που αγαπούν το βουνό και θέλουν να επιδοθούν σε χειμερινά σπορ.

Κλείνοντας στέλνει και ένα μήνυμα σε όσους σκέφτονται να κάνουν σκι στον Ολυμπο λέγοντας ότι ειδικά στο Ξερολάκι πας είτε μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, είτε μετά το τέλος Μαρτίου.

σ.σ: Οι φωτογραφίες είναι από το Ξερολάκι στον Ολυμπο

paidis.com

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών, μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το www.larisanew.gr και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα