Ο Εισαγγελέας έδωσε εντολή στην Οικονομική Αστυνομία για εκτεταμένη έρευνα σε βάθος πενταετίας στη «Κιβωτό του Κόσμου» αλλά και στα οικονομικά 11 προσώπων, μεταξύ των οποίων του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας και στενών συνεργατών τους, για το ενδεχόμενο διάπραξης τεσσάρων κακουργημάτων. Νέα μαρτυρία μητέρας στην ΕΡΤ αναφέρει ότι για μήνες δεν ήξερε πού είχαν πάει το παιδί της και δεν μπορούσε να έχει επικοινωνία μαζί του.

Μετά από αρκετό καιρό, την εμφάνισή της έξω από τα γραφεία της Κιβωτού έκανε σήμερα η πρεσβυτέρα, η οποία έδειξε ιδιαίτερα ενοχλημένη από την παρουσία δημοσιογράφων. Η ίδια αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις τους και έσπευσε να επιβιβαστεί στο όχημα που την περίμενε. Ο πατέρας Αντώνιος πάντως δεν έχει γίνει γνωστό πού βρίσκεται το τελευταίο διάστημα.

Έρευνα για κακουργήματα

Ο Εισαγγελέας διέταξε στην Οικονομική Αστυνομία να κάνει εξονυχιστικό έλεγχο σε 11 φυσικά πρόσωπα, ανάμεσά τους ο πάτερ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα του, για το ενδεχόμενο διάπραξης τεσσάρων κακουργημάτων.

Τα αδικήματα που διερευνώνται είναι:

  • Υπεξαίρεση
  • Απιστία
  • Φοροδιαφυγή
  • Ξέπλυμα μαύρου χρήματοσς.

Με την εισαγγελική παραγγελία προς την Οικονομική Αστυνομία, δίνεται εντολή να διενεργηθούν σε βάθος πενταετίας τα εξής:

  • Φορολογικός έλεγχος.
  • Διαχειριστικός έλεγχος.
  • Έρευνα για την εξακρίβωση των επιχορηγήσεων και χρηματοδοτήσεων που έχει λάβει η δομή.
  • Το άνοιγμα των εταιρικών λογαριασμών και των λογαριασμών των 11 φυσικών προσώπων.

Αποκλειστική μαρτυρία μητέρας στην ΕΡΤ

Στην ΕΡΤ μίλησε μητέρα παιδιού που φιλοξενείτο μέχρι πρόσφατα σε δομή, η οποία αποκάλυψε πως όταν είδε το παιδί της με σημάδι και το ρώτησε τι συνέβη, ο υπεύθυνος που ήταν παρών, δεν επέτρεψε σε εκείνο να απαντήσει.

«Είχε σημάδι στο κεφάλι και το ρώτησα αν έπεσε. Ο υπεύθυνος απάντησε πως είχε χτυπήσει ενώ έπαιζε. Είδα ότι το παιδί αναγκάστηκε από φόβο να συμφωνήσει. Πάντα, κατά τη διάρκεια των συναντήσεών μας, ήταν κάποιος μπροστά και το κατηύθυνε σε όσα το ρωτούσα. Δεν μπορούσε μία μάνα να ενωθεί με το παιδί της».

Όπως υποστήριξε, για πολλούς μήνες, δεν γνώριζε που βρίσκεται το παιδί της.

Η μητέρα του ανηλίκου πρόσθεσε: «Είχε αλλάξει πολλές δομές. Για πολλούς μήνες δεν ήξερα πού ήταν το παιδί μου. Κατάφερα να έρθω σε επικοινωνία μαζί του με τη βοήθεια ενός εργαζομένου. Έβλεπα ότι είναι φοβισμένο. Πριν από πολύ καιρό που είχα πάει να το επισκεφτώ, μου είπε ότι δε μπορούσε να μιλάει ελεύθερα λόγω τιμωριών».

Δάνεια, κάρτες και μετοχές στο «μικροσκόπιο» της Οικονομικής Αστυνομίας

Τέλος, στο «μικροσκόπιο» του τραπεζικού ελέγχου για την Κιβωτό θα μπουν δάνεια, κάρτες, μετοχές και κάθε άλλο χρηματοπιστωτικό προϊόν.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης, Κάτια Νιάκαρη | ΕΡΤ

Πηγη: ert.gr