Το Εορτολόγιο της Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου 2023. Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα: Ο Άγιος Αυτόνομος ο Μάρτυρας. Ο Άγιος Κουρνούτος ο Ιερομάρτυρας και Επίσκοπος Ικονίου. Ο Άγιος Θεόδωρος ο Ιερομάρτυρας και Επίσκοπος Αλεξανδρείας. Η Απόδοση του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου. Τα Προεόρτια της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Ο Άγιος Κουρνούτος ήταν γέννημα και θρέμμα της πόλης του Ικονίου, της οποίας κατόπιν έγινε Αρχιερέας. Βρισκόταν κάποτε σ’ ένα χωριό, Σούρσαλο ονομαζόμενο, και δίδασκε τον λόγο της πίστης στους άπιστους.

Οι εκεί όμως διώκτες του χριστιανισμού, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στον ηγεμόνα Περίνιο. Αυτός, αφού σκληρά τον βασάνισε, τελικά τον αποκεφάλισε και έτσι ένδοξα έλαβε το στεφάνι του μαρτυρίου.

Ποιοι Γιορτάζουν σήμερα

  • Αυτόνομος, Αυτονομία.

12 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Αυτονόμου και Κυριακής προ της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τον Όρθρο και την βραδινή Θεία Λειτουργία του Αγίου Αριστείδη του Φιλοσόφου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023 20.00 τη νύχτα.

ekklisiaonlin.gr