Η δήλωση της βουλευτή Άννας Βαγενά:

Ο κ. Χατζηδάκης, για άλλη μια φορά, στοχοποιεί τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ και εξαπολύει επίθεση κατά πάντων στην προσπάθειά του ν’ αντιμετωπίσει την κοινωνική κατακραυγή για το φιάσκο των fasttrack συντάξεων.

Τα προβλήματα που προκύπτουν στους συνταξιούχους είναι τεράστια, μία στις δύο συντάξεις που εκδίδονται περιέχουν λάθη που οδηγούν σε πολύ χαμηλές συντάξεις με αποτέλεσμα, σε πολλές περιπτώσεις, να εκδίδονται οριστικές συντάξεις μικρότερες και από τις προσωρινές.

Είχαμε προειδοποιήσει, εγκαίρως, ότι το νέο αυτό σύστημα, που ρίχνει την ευθύνη της δήλωσης των ασφαλιστικών στοιχείων στους συνταξιούχους, θα οδηγήσει σε σοβαρά λάθη εις βάρος τους. Θα προκαλέσει επιπλέον καθυστερήσεις και θα υποχρεώσει τους συνταξιούχους, στο μέλλον, να επιστρέψουν μεγάλα ποσά.

Ο κ. Χατζηδάκης αντί να στοχοποιεί τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, θα πρέπει να μας εξηγήσει γιατί, χρόνια τώρα, δεν έγινε καμία μόνιμη πρόσληψη, δεν ολοκληρώθηκε η ψηφιοποίηση και το λογισμικό του Οργανισμού, αλλά προωθεί την πρόσληψη 256 γαλάζιων μετακλητών προϊσταμένων στον ΕΦΚΑ με μισθούς 4000 και 8000 ευρώ. Και να παραδεχθεί ότι η -παραθεσμική- του επιλογή να φέρει τους ιδιώτες, δικηγόρους και λογιστές, στον ΕΦΚΑ, προκειμένου, όπως ισχυριζόταν, να επιταχυνθεί η έκδοση των συντάξεων, στέφθηκε με πλήρη αποτυχία.

Οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι βιώνουν καθημερινά τις δραματικές συνέπειες των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη και γνωρίζουν πλέον καλά ότι, μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα βρεθεί κοντά στα προβλήματά τους.