Αντοχές επέδειξαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες στα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για την απασχόληση, τα οποία ενέτειναν το σενάριο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να επιβραδύνει την αύξηση των επιτοκίων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,10% στις 34.428 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,12% στις 4.071 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,18% στις 11.461 μονάδες.

Πάντως στην εβδομάδα οι τρεις δείκτες είχαν διαφορετικές πορείες. Ο Nasdaq ξεχώρισε, καθώς σημείωσε κέρδη 2%, με τον S&P 500 να ενισχύεται κατά 1,1%, ενώ ο Dow Jones κέρδισε 0,2%.

Οι τίτλοι που ξεχώρισαν

Σε επίπεδο τίτλων, η Marvell Technology διολίσθησε κατά 7%, αφού ανακοίνωσε ότι οι τριμηνιαίες πωλήσεις και τα κέρδη της ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων της Wall Street και ότι οι προοπτικές της είναι ασθενέστερες από τις αναμενόμενες. Η εταιρεία δήλωσε ότι πλήττεται από τις μειώσεις αποθεμάτων από τους πελάτες.

Απώλειες 10,7% σημείωσε η Zscaler, μετά την αναφορά της για συντηρητικές προβλέψεις παρά το ότι τα τριμηνιαία αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Η Zscaler δήλωσε ότι οι πελάτες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να κλείσουν νέες συμφωνίες.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, η αύξηση της απασχόλησης ήταν πολύ καλύτερη από την αναμενόμενη τον Νοέμβριο, παρά τις επιθετικές προσπάθειες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να επιβραδύνει την αγορά εργασίας και να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό.

Οι μισθοδοσίες αυξήθηκαν κατά 263.000 για το μήνα, ενώ το ποσοστό ανεργίας ήταν στο 3,7%, ανέφερε το υπουργείο Εργασίας. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones ανέμεναν αύξηση 200.000 στον αριθμό των μισθοδοσιών και 3,7% για το ποσοστό ανεργίας.

Πηγη: in.gr