Στο κόκκινο (επίπεδο 4) του επιδημιολογικού χάρτη περνούν από την Πέμπτη οι Σέρρες και τα Γιάννενα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Επίπεδο ανεβαίνουν επίσης η Νάξος και η Ροδόπη καθώς από το «κίτρινο» (επίπεδο 2) περνούν στο «πορτοκαλί» (επίπεδο 3). Η Δράμα, περνά από το «πράσινο» (επίπεδο 1) στο κίτρινο (επίπεδο 2). Το καλό νέο είναι ότι η Αμοργός, όπου δεν υπήρχε κανένα νέο κρούσμα τις τελευταίες ημέρες κατεβαίνει επίπεδο από το «κίτρινο» (επίπεδο 2) στο πράσινο (επίπεδο 1).

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν 7.134 ενεργά κρούσματα ενώ την εβδομάδα που μας πέρασε καταγράφονταν 773 κρούσματα την ημέρα έναντι 430 κρουσμάτων μια εβδομάδα νωρίτερα.

Είναι ξεκάθαρο, σημείωσε, ότι η πανδημία είναι σε έξαρση με βασικό της επίκεντρο την βόρεια Ελλάδα και πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και απαιτεί μεγάλη προσοχή.

Δραματική έκκληση σε κατοίκους Λάρισας – Θεσσαλονίκης

Ο κ. Χαρδαλιάς απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους κατοίκους της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι η κατάσταση στις περιοχές τους είναι εξαιρετικά κρίσιμη «θα έλεγα είναι οριακή» και συνεπώς απαιτείται εγρήγορση, απόλυτος συναγερμός και πιστή τήρηση των μέτρων.

Τόνισε ότι αυτή η έκκληση αφορά όλη την επικράτεια καθώς τα πράγματα μπορούν να πάνε προς τη λάθος κατεύθυνση ακόμη και στις περιοχές που δείχνουν αυτή τη στιγμή μια καλή εικόνα.

skai.gr