Με το 20ο Χορωδιακό Φεστιβάλ, έναν ισχυρό θεσμό για την περιοχή, ξεκίνησαν χθες Παρασκευή στα Φάρσαλα οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 16η Γιορτή Χαλβά.

Στο χορωδιακό φεστιβάλ που έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο, εμφανίστηκαν και εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων, η Μικτή Χορωδία Νέας Αγχιάλου, η Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Κομποτίου Άρτας «Νικόλαος Σκουφάς», η Μικτή Χορωδία Βουνιατάδων Κέρκυρας και η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων.

Το κοινό είχε τη δυνατότητα να απολαύσει γνωστά χορωδιακά τραγούδια του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου, ενώ την καλλιτεχνική Διεύθυνση είχε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

Την παρουσίαση έκανε το μέλος της χορωδίας Φαρσάλων Βαΐτσα Καρατόλια, ενώ χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν η Αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Σοφία Χατζηπλή, ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος και ο πρόεδρος της χορωδίας κ. Δημήτρης Βασιλείου.

Αναμνηστικές πλακέτες προς τιμήν των χορωδιών παρέδωσαν, η Αντιδήμαρχος κ. Σ. Χατζηπλή στη Μικτή Χορωδία Νέας Αγχιάλου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων κ. Βαΐτσα Αρσενοπούλου στη Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Κομποτίου Άρτας «Νικόλαος Σκουφάς» και ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος στη Μικτή Χορωδία Βουνιατάδων Κέρκυρας, πόλη από την οποία ο Σεβασμιότατος έλκει την καταγωγή του.

ΡΟΚ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Αργότερα το βράδυ στο κέντρο των Φαρσάλων έλαβε χώρα ροκ συναυλία από τους «Rocktronica», με τον Γιώργο Δραγάζη και τους μαθητές της μουσικής Σχολής του ΟΠΑΚΠΑ Δήμου Φαρσάλων, να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό ερμηνεύοντας κλασσικά ροκ κομμάτια και να εισπράττουν το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Συναυλία με Ελλη Κοκκίνου

Με τη μοναδική ερμηνεύτρια των μεγάλων επιτυχιών Έλλη Κοκκίνου θα πραγματοποιηθούν απόψε το βράδυ τα εγκαίνια της 16ης Γιορτής Χαλβά στα Φάρσαλα, ενός θεσμού αφιερωμένου στο διάσημο σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, τοπικό γλύκισμα.

Συγκεκριμένα πρόγραμμα των αποψινών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Ώρα 20:45 Προσέλευση επισήμων

Ώρα 21:00 Ξενάγηση επισήμων στα περίπτερα

Ώρα 21:30 Χαιρετισμοί Επισήμων

Ώρα 22:00 Συναυλία με την Έλλη Κοκκίνου

«Έχοντας δημιουργήσει μια “μαγική σχέση” με το κοινό που την ακολουθεί πιστά σε κάθε της βήμα, η Έλλη Κοκκίνου θα μας παρουσιάσει ένα εκρηκτικό πρόγραμμα γεμάτο απ’ τις επιτυχίες της που έχουμε όλοι τραγουδήσει και χορέψει δυνατά! Με τις μεγάλες τις επιτυχίες «Masai», «Δε Γίνεται», «Αγόρι Μου», «Θα Περιμένω», «Έρωτά Μου», «Κοσμοθεωρία», «Χαρταετός», «Κι Άλλο», «Ταλέντο», «Να Με Προσέχεις», «Ήταν Ψέμα» , «Τι Της Έχεις Βρει» «Ειλικρινά» , αλλά και το νέο της hit «Πάμε γι’ άλλα», η Έλλη Κοκκίνου θα μας εντυπωσιάσει για ακόμη μια φορά!

Δίπλα της ο ταλαντούχος Γιάννης Αρβανιτίδης, ένας από τους πλεον ανερχόμενους καλλιτέχνες της νέας γενιάς!…».

ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ

Η αυλαία στην 16η Γιορτή Χαλβά θα πέσει αύριο Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου (ώρα έναρξης 20:00) με το 13ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο οποίο θα εμφανιστούν τα συγκροτήματα των συλλόγων:

• Σύλλογος Ηπειρωτών Φαρσάλων & Περιχώρων

• Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Επαρχίας Φαρσάλων

• Πολιτιστικός Σύλλογος Ντόπιων Επαρχίας Φαρσάλων «Ο Ενιπέας»

• Χορευτικό Τμήμα ΟΠΑΚΠΑ Δήμου Φαρσάλων

Η βραδιά ολοκληρώνεται με την Ρεμπέτικη-Λαϊκή Βραδιά στην οποία θα εμφανιστεί η Κατερίνα Τσιρίδου (με ώρα έναρξης 21:30)

Σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργούν:

α) εργαστήριο παρασκευής Χαλβά Φαρσάλων,

β) περίπτερο όπου θα προσφέρεται το φημισμένο προϊόν,

γ) περίπτερο πώλησης του παραδοσιακού προϊόντος,

δ) περίπτερα τοπικών παραγωγών και

ε) περίπτερα συλλόγων και φορέων.

Τα περίπτερα για το προβαλλόμενο προϊόν όσο και τα περίπτερα της 9ης Έκθεσης Τοπικών Προϊόντων θα εγκατασταθούν πλησίον της Πλατείας Δημαρχείου από το ύψος του περιπτέρου μέχρι το κατάστημα της Τράπεζας ΑLPHA BANK (οδός Λαμίας).