Ο χρόνος μετρά αντίστροφα μετά την πρόταση -καταπέλτη του εισαγγελέα και μέχρι τις 29 Οκτωβρίου, που μας έχουν ορίσει δικάσιμους, περιμένουμε απόφαση, είπε στην ΕΡΤ για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι, ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Νίκος Αλεξανδρής.

Εξαιρετική χαρακτήρισε την πρόταση του εισαγγελέως ο δικηγόρος του θύματος, επισημαίνοντας:

«Κατέδειξε ότι η κατηγορούμενη έδρασε με τρόπο που προσιδεάζει σε εγκληματικές οργανώσεις και όχι σε άνθρωπο χωρίς πείρα.

«Εκτός από τον τρόπο δράσης ο εισαγγελέας κονιορτοποίησε τα επιχειρήματα της υπεράσπισης περί βαριά σκοπούμενης σωματικής βλάβης και άγγιξε όλο το ακροατήριο ισορροπώντας μεταξύ νομικής και ανθρώπινης διάστασης του θέματος», πρόσθεσε ο δικηγόρος και τόνισε:

«Φρονώ ότι το δικαστήριο θα ακολουθήσει την πρόταση του εισαγγελέως».

«Θα το έκανε και τρίτη φορά»

Ο κ. Αλεξανδρής εξήγησε ότι χθες στο δικαστήριο αναδείχθηκε ότι ακόμη και μετά τη δεύτερη ανεπιτυχή προσπάθεια κατά της Ιωάννας η κατηγορούμενη «δεν το έβαλε κάτω κι έψαξε να εισέλθει στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν το θύμα και να τη σκοτώσει».

«Η δράστης σηκώθηκε κι έφυγε μετά την εισαγγελική πρόταση»

Η αποχώρηση της 36χρονης κατηγορουμένης δείχνει πολλά για το χαρακτήρα της, είπε ο Νίκος Αλεξανδρής και στάθηκε στο σημείο που ο εισαγγελέας απευθύνθηκε σε εκείνη λέγοντας ότι της προσφέρεται δίκαιη δίκη. «Αλλά εσύ δεν έχεις δώσει στην Ιωάννα το δικαίωμα για δίκαιη δίκη», είπε ο εισαγγελέας και προφανώς εννοούσε ότι δεν έχει καν κοιτάξει το θύμα στα μάτια, ανέφερε ο κ. Αλεξαδρής.

Τέλος, σημείωσε ότι για το θέμα του συνεργού, θα έρθει η ώρα της ποινικής δίωξης όταν η δικογραφία διαβιβαστεί στο Ποινικό Δίκαιο.

Πηγή: ΕΡΤ- Εκπομπή «Από τις 6»

Πηγη: ert.gr