Στη φυλακή, έχοντας καταδικαστεί για τις απάτες με τα τροχαία, οδηγήθηκαν χθες ένας 55χρονος άνδρας και η 42χρονη σύντροφός του.

Οι δύο Βούλγαροι υπήκοοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας έχοντας, ως «εισπράκτορες» – μέλη του δικτύου απατεώνων, παραλάβει σακούλες με χρήματα και κοσμήματα εξαπατώντας διαδοχικά μία 84χρονη Λαρισαία και μία 79χρονη από την Κατερίνη.

Χθες οδηγήθηκαν ενώπιον του Τριμελούς Αυτοφώρου Πλημμελειοδικείου Λάρισας όπου ομόφωνα κρίθηκαν ένοχοι για τις απάτες, ενώ με κατά πλειοψηφία απόφαση τούς επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 40 μηνών στον καθένα και καθώς η έφεση δεν είχε αναστέλλουσα δύναμη, οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Σε μια από τις περιπτώσεις που ακούστηκαν στον δικαστήριο, οι απατεώνες σκηνοθέτισαν τροχαίο με υποτιθέμενο θύμα την κόρη μιας Λαρισαίας η οποία μετά από το ατύχημα περίμενε στο νοσοκομείο να έρθει μια ειδική λάμα αξίας 50.000 ευρώ από την Γερμανία. Στην μητέρα της τηλεφώνησε μια γυναικεία φωνή παριστάνοντας την κόρη η οποία, μέσα από κλάματα, ακουγόταν να λέει “μαμά θα μου κόψουν το πόδι…”.

Κι όμως πείθουν…

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (με πληφορίες από Βαγγέλη Κακάρα Ελευθερία)