Σημαντικές ζημιές άφησε πίσω η κακοκαιρία “Daniel” στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Δεμερλιωτίσσης Σταυρού Φαρσάλων, όπου σύμφωνα με επιγραφή που βρίσκεται στο εσωτερικό του ναού στη νότια είσοδο, κτίστηκε, γυρνώντας πολύ πίσω στο 1778.


Ο ναός βρίσκεται στο κέντρο μεγάλης αυλής 10 στρεμμάτων, πιο χαμηλά από την επιφάνεια του εδάφους και για να εισέλθει κανείς εντός αυτού κατεβαίνει μερικά σκαλιά.

Πάνω από 1,60 μέτρα έφτασε το νερό, δείχνει χαρακτηριστικά ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Λάμπρος Στεργίου, κάνοντας αναδρομή στα γεγονότα του Σεπτεμβρίου, που τόσο το χωριό, όσο και ο Ιερός Ναός πλημμύρισε. Για να απομακρυνθούν τα νερά από το ναό έγινε άντληση υδάτων με τρακτέρ και με αρκετή εργασία επανήλθε προσωρινά για να λειτουργεί, αλλά με αρκετές ζημιές.

Η Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων ανέθεσε σε μηχανικό την μελέτη, η οποία έλαβε την έγκριση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και αυτή την περίοδο εκτελούνται έργα
θωράκισης του ναού εξωτερικά και αντιπλημμυρικά για να αποτροπεί μελλοντικά η είσοδος νερού εντός του ναού, ενώ παράλληλα εκτελούνται και άλλες εργασίες που χρειάζονται μετά από τις ζημιές.
Ωστόσο οι εργασίες απαιτούν αρκετό χρονικό διάστημα και αρκετά χρήματα για να ολοκληρωθούν, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό χώρο του Ιερού Ναού, που με την βοήθεια πιστών αλλά και της Μητρόπολης, θα επανέλθει ξανά όπως ήταν πριν από καταστροφικό πέρασμα του Σεπτέμβρη.
Το Ιερό Προσκύνημα πανηγυρίζει στις 23 Αυγούστου και στην γιορτή συρρέουν οι πιστοί κατα χιλιάδες για να προσκυνήσουν την χάρη Της Παναγίας που είναι γνωστή σε όλη την επικράτεια.
Πηγή: Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – Γ.Γ.

