ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑΤρομακτική κατολίσθηση στη Θηρασιά - Ζημιές σε καταστήματα

Τρομακτική κατολίσθηση στη Θηρασιά – Ζημιές σε καταστήματα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από το Larisa New στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεστε το larisanew.grστην Google

Κατολίσθηση σημειώθηκε στη Θηρασιά, το Σάββατο 27 Απριλίου, στις 19:00, δίπλα από το λιμάνι του Κόρφου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cyclades24.gr, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, παρά μόνο για υλικές ζημιές σε καταστήματα της περιοχής.

Η στιγμή της κατολίσθησης, μάλιστα, απαθανατίστηκε από επιβαίνοντες σε σκάφη.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

Η Θηρασιά ανήκει στις Κυκλάδες και βρίσκεται στα δυτικά της Σαντορίνης. Απέχει περίπου ένα μίλι από το Αμμούδι της Οίας, ενώ έχει περίπου 320 κατοίκους.

Το νησί αποτελούσε μικρό τμήμα της δυτικής ακτής της προϊστορικής Στρογγύλης, από την οποία διαχωρίστηκε κατά τη διάρκεια της καταστροφικής έκρηξη του ηφαιστείου το 1600 π.Χ.

Σύμφωνα με τη μυθολογία, το νησί πήρε το όνομά του από τη μικρότερη κόρη του βασιλιά Θήρα, τη Θηρασιά, στην οποία το είχε παραχωρήσει για να χτίσει ένα μεγαλοπρεπές ανάκτορο.

Πηγή

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών, μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το www.larisanew.gr και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα