ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΕξαπάτησαν Λαρισαία για δήθεν τροχαίο της κόρης της -...

Εξαπάτησαν Λαρισαία για δήθεν τροχαίο της κόρης της – Πήγε στον Βόλο με ταξί και παρέδωσε πολλά λεφτά σε απατεώνα “αστυνομικό”

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από το Larisa New στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεστε το larisanew.grστην Google

Μια 80χρονη Λαρισαία έπεσε θύματα απάτης, με το πρόσχημα τροχαίου δυστυχήματος, με θύμα συγγενικό πρόσωπο. Όπως κατήγγειλε στην ΕΛ.ΑΣ., άγνωστος άνδρας της τηλεφώνησε προχθές το απόγευμα και της συστήθηκε ως αστυνομικός, δηλώνοντας ότι η «κόρη» της προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα.

Όπως είναι γνωστό, οι απατεώνες επικαλούνται τροχαίο δυστύχημα με θύμα ανήλικο παιδί, ενώ συνεργός τους παριστάνει την κόρη του υποψήφιου θύματος, που εκλιπαρεί σε βοήθεια, καθώς έξω από το Αστυνομικό Τμήμα είναι συγκεντρωμένοι συγγενείς του ανήλικου «θύματος» και απειλούν να τη λιντσάρουν.
Ο δήθεν αστυνομικός, λοιπόν, προσφέρθηκε να βοηθήσει την «κόρη» της 80χρονης να μην υποστεί τις συνέπειες του νόμου, με την προϋπόθεση να καταβάλει χρήματα. Η 80χρονη, όπως και η πλειοψηφία των θυμάτων των απατεώνων, έχοντας υποστεί σοκ από τα όσα της είπε ο δήθεν αστυνομικός, πείστηκε και επιβιβάστηκε σε ταξί, το οποίο μίσθωσε από τη Λάρισα και μετέβη στον Βόλο, όπου -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- έξω από το Γενικό Νοσοκομείο συνάντησε έναν άγνωστο άνδρα και του παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 5.900 ευρώ.
Με το ίδιο ταξί επέστρεψε στο σπίτι της, ενώ από την τηλεφωνική επικοινωνία των παιδιών της, τα οποία την αναζητούσαν, καθώς έλειπε από το σπίτι, η 80χρονη διαπίστωσε εκ των υστέρων ότι έπεσε θύμα απάτης.
Σημειώνεται πως οι απατεώνες, αφού καταφέρουν να πείσουν το υποψήφιο θύμα, τότε επί ώρα το καθοδηγούν τηλεφωνικά, έως ότου τους παραδώσει το χρηματικό ποσό που έχει στο σπίτι του.
Σημειώνεται πως υπάρχει και αντίστοιχο προηγούμενο με ηλικιωμένο άνδρα, όπου οι απατεώνες προκειμένου να βεβαιωθούν ότι η απόπειρά τους δεν παρακολουθείται από την αστυνομία, συνομιλούσαν με το θύμα τους για περισσότερο από 3 ώρες. Όση ώρα, δηλαδή, χρειάστηκε εκείνος αρχικά για να μεταβεί οδικώς στην Ελασσόνα από τη γενέτειρά του. Στη συνέχεια, ανανέωναν διαρκώς το σημείο συνάντησης μέσα στην Ελασσόνα και τελικά αφού παρέδωσε τα χρήματα στο ύψος των σχολείων, στη συνέχεια τον καθοδηγούσαν τηλεφωνικά μέχρι που επέστρεψε στο χωριό του, ακριβώς για να είναι βέβαιοι πως έχει απομακρυνθεί από τον τόπο παράδοσης των χρημάτων και να καθυστερήσουν έτσι την ανάμειξη της αστυνομίας.
Β.Κ.

eleftheria.gr

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών, μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το www.larisanew.gr και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα