ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΤυφλότητα - Σκύλος Οδηγός: Ενημερωτική δράση από τον Δήμο...

Τυφλότητα – Σκύλος Οδηγός: Ενημερωτική δράση από τον Δήμο Ελασσόνας

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από το Larisa New στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεστε το larisanew.grστην Google

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ελασσόνας διοργανώνει δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα «Τυφλότητα – Σκύλος Οδηγός» την Τετάρτη 30 Απριλίου και ώρα 10:30 π.μ. στην Αίθουσα Προβολής Τοπικού Πολιτισμού.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα με οπτική αναπηρία, καθώς και ο πολύτιμος ρόλος που διαδραματίζουν οι σκύλοι οδηγοί στην καθημερινότητα τους, με σκοπό την καλύτερη προσβασιμότητα και τη μεγαλύτερη αυτονομία τους.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι:

Χριστίνα Σαρρή: Ψυχολόγος, άτομο με εμπειρία χρήσης σκύλου οδηγού

Στέφανος Πάϊκος: Προέδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας

Ελένη Σκρέτα: Ελεύθερη Επαγγελματίας

Οι συμμετέχοντες, θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ολιγόλεπτες βιωματικές δράσεις με τους σκύλους-οδηγούς και να κατανοήσουν τη σχέση εμπιστοσύνης και αλληλεπίδρασης που δημιουργείται μαζί τους, καθώς και να ενημερωθούν πως οι σκύλοι-οδηγοί διευκολύνουν τις μετακινήσεις των τυφλών χειριστών τους, στο πώς να αποφεύγουν εμπόδια στο πεζοδρόμιο, πώς να βρίσκουν θέση στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα γκισέ, πώς να μαθαίνουν να περνούν με ασφάλεια το δρόμο.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν, να αναγνωρίσουν από κοντά το έργο των σκύλων-οδηγών και να συμβάλουν στην ευρύτερη αποδοχή και υποστήριξη των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών, μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το www.larisanew.gr και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα