Νεκρές στο διαμέρισμά τους μια 91χρονη και μια 66χρονη * Πρώτα πέθανε η κόρη και μετά από 4 με 5 ημέρες πέθανε αβοήθητη η κατάκοιτη μητέρα
Άλλες δύο γυναίκες, μια 91χρονη με την 66χρονη κόρη της, βρέθηκαν νεκρές στο σπίτι τους στη Λάρισα, έχοντας αποβιώσει πριν από πολλές ημέρες. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό σε διάστημα 15 ημερών, με κοινό στοιχείο και στις δύο περιπτώσεις, δύο αδελφές στην πρώτη και μητέρα και κόρη στη δεύτερη, το ότι οι γυναίκες αυτές ζούσαν μόνες, γεγονός που αναδεικνύει οικογενειακά δράματα, πίσω από κλειστές πόρτες, με κοινωνικές διαστάσεις, τα αίτια των οποίων μάλλον θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο διερεύνησης και παρέμβασης κοινωνικών δομών, αλλά και ενεργών πολιτών.
Οι τέσσερις γυναίκες, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., βρέθηκαν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης. Στην πρώτη περίπτωση, στις αρχές του τρέχοντος μηνός οι δύο αδελφές δεν αναζητήθηκαν από κάποιον οικείο τους, αλλά εντοπίστηκαν νεκρές από την εκπρόσωπο της διαχειρίστριας εταιρείας κοινοχρήστων λόγω δυσοσμίας.
Στη δεύτερη περίπτωση, προχθές, μητέρα και κόρη, επειδή ζούσαν σε διώροφη οικία, ο θάνατός τους δεν έγινε αντιληπτός από γείτονες, αλλά από συγγενικά πρόσωπα, που ανησύχησαν για το ότι δεν είχαν επικοινωνήσει μαζί τους τις προηγούμενες ημέρες, με αποτέλεσμα, προχθές το απόγευμα, να ανοίξουν το σπίτι με κλειδαρά και να αντικρύσουν νεκρές τις δύο γυναίκες, οι οποίες, σύμφωνα με μαρτυρίες, δε διαβιούσαν κάτω από τις καλύτερες συνθήκες για λόγους που δεν είναι γνωστοί.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», η 91χρονη βρέθηκε νεκρή, ξαπλωμένη στον καναπέ, ενώ η 66χρονη κόρη της βρέθηκε νεκρή καθισμένη στην πολυθρόνα. Στο σπίτι βρέθηκαν χρήματα, αλλά δε βρέθηκαν ίχνη διάρρηξης ή παραβίασης, με την ΕΛ.ΑΣ. να αποκλείει εγκληματική ενέργεια και στο πλαίσιο διερεύνησης των συνθηκών θανάτου παραγγέλθηκε ιατροδικαστική έκθεση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο θάνατος της 66χρονης κόρης αποδίδεται σε παθολογικά αίτια και φαίνεται ότι επήλθε προ 20 ημερών περίπου. Για να ακολουθήσει με διαφορά 4 – 5 ημερών ο θάνατος της 91χρονης, η οποία ζούσε κατάκοιτη, κι έτσι εκτιμάται ότι πέθανε μάλλον αβοήθητη. Από τη νεκροψία φάνηκε πως οι δύο γυναίκες δεν έφεραν κάποια τραύματα, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ΕΛ.ΑΣ. και Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, ο θάνατος των δύο γυναικών να αποδίδεται σε παθολογικά αίτια, αποκλείοντας έτσι την εγκληματική ενέργεια.
ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΤΗΣ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑΣ
Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Μεγ. Τρίτης 7 Απριλίου βρέθηκαν νεκρές δύο αδελφές, 76 και 83 ετών, η μία δίπλα στην άλλη, στο πάτωμα μιας γκαρσονιέρας, στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στο κέντρο της Λάρισας, μια οικογενειακή τραγωδία που αποκαλύφθηκε όταν η εκπρόσωπος εταιρείας διαχείρισης (κοινοχρήστων) πολυκατοικιών ανησύχησε από την έντονη δυσοσμία που προερχόταν από το διαμέρισμα των δύο γυναικών.
Ο θάνατος των δύο γυναικών είχε επέλθει πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- μετά και την ιατροδικαστική εξέταση αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια και ο διαδοχικός θάνατος των δύο γυναικών οφείλεται σε παθολογικά αίτια.
Η εξέταση συμπίπτει με την αρχική εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ., καθώς στο διαμέρισμα δε διαπιστώθηκαν ίχνη διάρρηξης, ούτε σε πόρτα ούτε και σε παράθυρα, το μικρό φωτιστικό του δωματίου όπου βρέθηκαν οι γυναίκες παρέμενε ανοικτό, όπως επίσης λειτουργούσε και η θέρμανση, ενώ και οι υπόλοιποι χώροι του διαμερίσματος ήταν τακτοποιημένοι. Κάτι τελευταίο ακόμη που αποτελεί κοινό είναι το γεγονός ότι και οι τέσσερις γυναίκες κατάγονταν από τα Τρίκαλα.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

