Νέα δημόσια παρέμβαση με αιχμές για τη φετινή ελληνική συμμετοχή στη Eurovision πραγματοποίησε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, μέσα από βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας ήδη έντονες αντιδράσεις και συζητήσεις.
Ο δήμαρχος Βόλου στράφηκε κατά της εικόνας που – όπως υποστήριξε – παρουσιάζεται μέσα από τη συμμετοχή του Akyla, ξεκαθαρίζοντας πάντως αρχικά ότι ο ίδιος δεν έχει προσωπικό πρόβλημα με τον νεαρό καλλιτέχνη.
«Σε ό,τι αφορά αυτό το νεαρό παιδί, τον Akyla, μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής, αλλά μέχρι εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά, για να συνεχίσει σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους σχετικά με τη δημόσια προβολή της ελληνικής συμμετοχής.
«Έχω τρελαθεί 30 μέρες και πλέον ασχολείστε με ένα θέμα. Ποιο είναι το αντικείμενο; Παρουσιάζεται μια εικόνα τραγική για την Ελλάδα. Ένα παιδί να κουνάει τον λώλο του. Αυτό είναι η Ελλάδα; Δεν ντρέπεστε λίγο;» είπε μεταξύ άλλων.
Ο Αχιλλέας Μπέος επιτέθηκε επίσης συνολικά στην εικόνα που – κατά την άποψή του – προβάλλεται από τα μέσα ενημέρωσης και την τηλεόραση, αναφέροντας: «Οι Akyλες και οι Καπουτζίδηδες είναι πρότυπα για την κοινωνία και τα νέα παιδιά;».
Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τη δημόσια τηλεόραση να «βάλουν φρένο», υποστηρίζοντας πως «η προσωπική ζωή του κάθε ανθρώπου είναι σεβαστή, αλλά μέχρι εκεί».
«Εμείς όλοι οι Έλληνες, η πλειοψηφία που πιστεύουμε στην πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια, δεν θέλουμε αυτά τα πράγματα. Δεν είναι τα πιστεύω μας αυτά», σημείωσε ακόμη ο δήμαρχος Βόλου στο βίντεό του.
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΜΠΕΟΥ:
«Προσέξτε μην αρχίσετε τις αηδίες με αυτά που θα πω περί σεξιστή, ρατσιστή, φοβικού και “πράσσειν άλογα”. Κατ’ αρχήν, σε ό,τι αφορά αυτό το νεαρό παιδί, τον Akyla, μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής, αλλά μέχρι εκεί. Ειλικρινά το λέω.
Έχω τρελαθεί 30 μέρες και πλέον ασχολείστε με ένα θέμα. Ποιο; Ποιο είναι το αντικείμενο; Πείτε μου. Παρουσιάζεται μια εικόνα τραγική για την Ελλάδα. Ένα παιδί να κουνάει τον κώλο του. Αυτό είναι η Ελλάδα; Δεν ντρέπεστε λίγο;
Ρε, τι νομίζετε ότι είναι; Οι Akyλες και οι Καπουτζίδηδες πρότυπα για την κοινωνία και τα νέα παιδιά;
Κάνω έκκληση στους επιχειρηματίες των ελληνικών καναλιών και στην κρατική τηλεόραση: θα βάλετε ένα φρένο; Αρκετά.
Η προσωπική ζωή του κάθε ανθρώπου είναι σεβαστή, αλλά μέχρι εκεί. Ξεφύγατε, ρε. Ξεφύγατε. Κάθε μέρα και μια εικόνα, ένας τύπος να κουνάει τον κώλο του. Δεν ντρέπεστε λίγο;
Εμείς όλοι οι Έλληνες, η πλειοψηφία που πιστεύουμε στην πατρίδα, τη θρησκεία, την οικογένεια, δεν μας αρέσουν αυτά. Δεν είναι τα πιστεύω μας αυτά. Αν είναι αυτά τα δικά σας, κρατήστε τα για τον εαυτό σας. Φτάνει πια».

