Χωρίς επίσημο αντιπρόσωπο στο νομό Λάρισας παραμένουν μέχρι σήμερα οι αυτοκινητοβιομηχανίες Volkswagen και Audi, με ότι αυτό σημαίνει για τους κατόχους των παραπάνω μαρκών στην περιοχή.

Ως γνωστόν η συνεργασία της Παπαδόπουλος Α.Ε. με την Kosmocar – επίσημο εισαγωγέα Ελλάδος για τις Volkswagen και Audi, είχε άδοξο τέλος. Τον Μάιο του 2022 η εισαγωγική εταιρεία διέκοψε αιφνιδίως την συνεργασία της με την Παπαδόπουλος Α.Ε., επιχείρηση από την Θεσσαλονίκη η οποία στη θεσσαλική πρωτεύουσα διατηρεί και την αντιπροσώπευση των BMW, Mini Cooper, Volvo κ.α.

Οι λόγοι του διαζυγίου δεν έγιναν ποτέ γνωστοί, με την Kosmocar να κατεβάζει τις πινακίδες από την αντιπροσωπεία της Λάρισας, που ήταν εγκατεστημένη σε δικό της κτίριο, και την Παπαδόπουλος Α.Ε. να προσφεύγει στα δικαστήρια αλλά να παραμένει στο κτίριο και να πουλάει μεταχειρισμένα Volkswagen και Audi, έχοντας μάλιστα και σχετικές ιστοσελίδες.

Η αγορά του αυτοκινήτου, πάντως, τόσο στη Λάρισα όσο και ευρύτερα, μπήκε σε δύσκολη στενωπό μετά την πανδημία και τον πόλεμο. Οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες δεν είναι σε θέση να παραδώσουν καινούργια αυτοκίνητα νωρίτερα από ένα έως ενάμιση χρόνο. Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό. Τα νέα αυτοκίνητα μπορούν να παραγγελθούν μόνο με ανοιχτή τιμή. Όταν το ακούει αυτό ο ενδιαφερόμενος πελάτης σταματάει κάθε συζήτηση και κάνει μεταβολή, αναβάλλοντας την αγορά του οχήματος μέχρι να αποσαφηνιστούν οι τιμές…

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr