Ο Μητσοτάκης στην Πάτρα. Ο Τσίπρας στην Πέλλα. Τι συμπέρασμα βγάζετε; Πως και οι εκλογές είναι ήδη εδώ. Έστω κι αν απέχουν έξι μήνες τυπικά. Και πως τα επιτελεία των αρχηγών των δύο κυρίαρχων πόλων εξετάζουν και ιεραρχούν τις δύσκολες περιφέρειες. Πάμε να δούμε την Πέλλα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 κατήγαγε χαμηλό ποσοστό (28,52%) ενώ το 2015 είχε πάρει 33,26. Μια εξήγηση πολλών είναι η Συμφωνία των Πρεσπών που τώρα μόνον φαίνεται να περνάει στα πίσω θέματα, μετά και την αποδοχή της από την τωρινή κυβέρνηση.

Είναι όμως ο νομός αυτός δύσκολος για τον ΣΥΡΙΖΑ όπως και άλλοι που τίθενται στα ραντάρ της Κουμουνδούρου Πιο δύσκολη η αποστολή σε Δράμα, Χίο, Σέρρες, Κιλκίς, Καστοριά, Πιερία, Πέλλα και Λασίθι αλλά και σε νομούς της Πελοποννήσου όπως στην Λακωνία, την Αρκαδία και την Αργολίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με όπλο τον… Πάτση, η νέα στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα

Καθόλου τυχαίες επίσης δεν είναι οι περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα σε Πύργο, Καρδίτσα, Δράμα και Γρεβενά όπου θα δοκιμάσει όλο το νέο του αφήγημα για την καθημερινότητα σε συνδυασμό με τις υποκλοπές. Μια βασική παράμετρος εξάλλου σε όλες τις τρέχουσες δημοσκοπήσεις είναι το γεγονός πως οι εκροές από την ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μηδαμινές. Ας μην ξεχνούμε πως το 2015 που αυτό ήταν αλλιώς, δηλαδή τότε οι εκροές της ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν μεγάλες λόγω ΕΝΦΙΑ, η ανατροπή των συσχετισμών συντελέστηκε.

Διεμβολισμός από Τσίπρα

Άρα σήμερα ο εκλογικός γρίφος περνάει αναπόφευκτα από τα γαλάζια κάστρα και το πόσο μπορεί το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα να τα διεμβολίσει.

Σε συνδυασμό με το κομμάτι των αναποφάσιστων (12% περίπου) που επίσης έχει στο στόχαστρο η Κουμουνδούρου. Εδώ θα συμπλήρωνε κανείς και τους νέους ψηφοφόρους αλλά και το κλασικό Κέντρο. Για το τελευταίο ο Αλέξης Τσίπρας συχνά επιδίδεται σε φλερτ κάνοντας αναφορά στους μεσαίους.

«Να ξαναφέρουμε τη δικαιοσύνη και με σχέδιο να δημιουργήσουμε υποδομές για τους αδύναμους, για τους παραγωγούς, για την μεσαία τάξη που λεηλατείται τα τρία αυτά χρόνια από τον μηχανισμό της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας» επισήμανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε αγρότες της Πέλλας στο χωριό Γαλατάδες.

Η στρατηγική άλωσης των γαλάζιων κάστρων θα έχει προφανώς και μια ακόμη παράμετρο. Εδώ και καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εμφανίσει την ΝΔ του Μητσοτάκη ως πόλο «αποσταθεροποίησης» της χώρας και εστία πολιτικών επισφάλειας. Σήμερα αυτό τα κορυφαία στελέχη του το πράττουν με τους πλειστηριασμούς που εκ των πραγμάτων φοβίζουν την μέση οικογένεια και τον μέσο δανειολήπτη.

Σε συνδυασμό με την υπόθεση Πάτση, ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύντροφοί του – και με ορίζοντα την συζήτηση για τον προϋπολογισμό- εμφανίζονται ως δύναμη σταθερότητας και κοινωνικής κινητικότητας για τα λαϊκά στρώματα. Το τελευταίο θα το δούμε πολύ προσεχώς ως γραμμή τακτικής.

Πηγη: in.gr