21.9 C
Larissa
Τρίτη, 16 Ιουνίου, 2026
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΓιορτάζουν τον Άγιο Αθανάσιο στις τοπικές κοινότητες του Δήμου...

Γιορτάζουν τον Άγιο Αθανάσιο στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από το Larisa New στα αποτελέσματα αναζήτησης

Πρόσθεστε το larisanew.grστην Google

Για την εορτή του Μεγάλου Αθανασίου, πατριάρχη Αλεξανδείας πανηγυρίζουν οι εκκλησίες σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στις 16:30 στη Γλαύκη, τον Μόδεστο, τη Μελία το Ομορφοχώρι και την Γαλήνη. Στη Γαλήνη πριν από την έναρξη του εσπερινού θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή της τίμια κάρας του Αγίου Γεδεών στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Στις 17:00 στη Χάλκη, το Σωτήριο και το Αρμένιο.

Στις 17:30 στα Κυπαρίσσια, στον Κραννώνα, στο Ψυχικό, στο Μεγάλο Μοναστήρι, στις Κοκκίνες και στο Αγροκήπιο.

Στις 18:00 στο Ζάππειο.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Πέμπτη 18 Ιανουαρίου σε όλες τις εκκλησίες και στην Αγναντερήστις 7:30 θα τελεστεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία. Στο Μεγάλο Μοναστήρι μετά τη Θεία Λειτουργία θα πραγματοποιηθεί το παραδοσιακό έθιμο «Κουρμπάνι» και θα μοιραστεί φαγητό στους παραβρισκόμενους. Στη Γλαύκη και στη Χάλκη θα γίνει η κοπή της Πρωτοχρονιάτικής πίτας στους ενοριακούς ναούς.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών, μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το www.larisanew.gr και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα