22.9 C
Larissa
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΉρθε το «πράσινο φως» για την ανάπλαση της παρόχθιας...

Ήρθε το «πράσινο φως» για την ανάπλαση της παρόχθιας ζώνης του Πηνειού εντός Λάρισας

«Πράσινο φως» για την εκκίνηση των εργασιών που αφορούν στην ανάπλαση της παρόχθιας ζώνης του Πηνειού, στο τμήμα της εσωτερικής κοίτης εντός του αστικού ιστού δίνεται με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και της αναδόχου κοινοπραξίας.

Τη σύμβαση υπέγραψαν εκ μέρους του Δήμου Λαρισαίων ο Δήμαρχος, κ.Θανάσης Μαμάκος και εκ μέρους της Κοινοπραξίας «Αβρανάς ΑΤΕ-Green Grass OE», κ.κ. Φίλιππος Νικ. Αβρανάς, Φίλιππος Φιλ.Αβρανάς και Νικόλαος Παπανικολάου, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών & Πρασίνου, κ.Χρήστου Τερζούδη, καθώς και στελεχών των Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων.



Υπενθυμίζεται ότι το έργο αφορά σε ήπιες και φιλικές προς τον χρήστη και το περιβάλλον επεμβάσεις, στο εντός της πόλης τμήμα της παραπήνειας διαδρομής που ξεκινά από το ύψος των αθλητικών εγκαταστάσεων στη συνοικία των Αμπελοκήπων και καταλήγει στο ύψος του κυκλικού κόμβου της Νέας Σμύρνης, μήκους περίπου 2.000 m., καθώς και σε επιλεγμένα σημεία – πλατώματα στο υπόλοιπο τμήμα της παραποτάμιας διαδρομής μέχρι τον κόμβο της ΔΕΥΑΛ.

Ως προς το τμήμα από τα γήπεδα μέχρι τον κυκλικό κόμβο, βασικό στοιχείο της διαμόρφωσης είναι η υλοποίηση ενός άξονα κίνησης – μονοπατιού που να εξυπηρετεί τη μετακίνηση με τα πόδια και το ποδήλατο, μήκους περίπου 2.000 m. Κατά μήκος αυτού του γραμμικού άξονα προτείνεται η διαμόρφωση μικρών χώρων στάσης και ξεκούρασης, καθώς και πλατωμάτων, για τον εμπλουτισμό της περιήγησης και για την εξυπηρέτηση των χρηστών.

Ως προς τα επιλεγμένα σημεία – πλατώματα, αυτά διαμορφώνονται ως μικρές νησίδες στάσης και ξεκούρασης, υποστηρικτικές της βασικής υλοποιημένης διαδρομής. Έτσι, έχουν επιλεγεί τέσσερα (4) σημεία: το ένα, έκτασης περίπου 200 m2, χωροθετείται δίπλα από τα υφιστάμενα γήπεδα που βρίσκονται κοντά στη ΔΕΥΑΛ, το δεύτερο και το τρίτο, έκτασης περίπου 130 m2 και 450 m2 αντίστοιχα, χωροθετούνται πλησίον της γέφυρας Ναϊάδων Νυμφών, εκατέρωθεν στις δύο παρόχθιες περιοχές, και το τέταρτο, έκτασης περίπου 500 m2, αποτελεί τη αναμόρφωση της περιοχής που αποκαλείται «λιμανάκι».

Το έργο «Ανάπλαση Παρόχθιας Ζώνης Πηνειού Ποταμού κατά μήκος της εσωτερικής κοίτης της πόλης» χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών και ιδίους πόρους του Δήμου Λαρισαίων, ενώ ο συνολικός του προϋπολογισμός ανέρχεται σε 2.377.04,69 εκατ. ευρώ.

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα