Μετά την επίσκεψη του νέου υπουργού Ασφαλείας του Ισραήλ, του ακροδεξιού Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ (φωτογραφία, επάνω, από τo Twitter), στον χώρο όπου βρίσκεται το τέμενος Αλ Αξά χθες Τρίτη, που προκάλεσε οργή στους Παλαιστίνιους και αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο, παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν ρουκέτα εναντίον του Ισραήλ, που όμως κατέπεσε μέσα στον θύλακα, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

«Αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας, που κατέπεσε στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, εντοπίστηκε απόψε», ανέφερε χθες βράδυ ο ισραηλινός στρατός μέσω Twitter. «Οπως προβλέπεται, δεν ενεργοποιήθηκε συναγερμός».

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Λάδι στη φωτιά

Η επίσκεψη του Γκβιρ στο τέμενος Αλ Αξά έριξε λάδι στη φωτιά καθώς συνοδεύτηκε από δηλώσεις κλιμάκωσης της έντασης με τους Παλαιστίνιους που αντιδρούσαν στην επίσκεψή του.

«Η κυβέρνησή μας δεν θα υποκύψει στις απειλές της Χαμάς», δήλωσε ο ακροδεξιός ισραηλινός υπουργός, καθώς η Χαμάς που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας είχε χαρακτηρίσει την πρόθεσή του ισραηλινού υπουργού να μεταβεί στην Πλατεία «προμήνυμα μιας κλιμάκωσης στην περιοχή».

Ο τρίτος πιο ιερός τόπος (μετά τη Μέκκα και τη Μεδίνα) για το Ισλάμ και ο πιο ιερός τόπος για τους εβραίους, (οι εβραίοι τον αποκαλούν Ορος του Ναού), η Πλατεία των Τζαμιών βρίσκεται στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ, στον παλαιστινιακό τομέα της πόλης, τον οποίο κατέλαβε και έχει προσαρτήσει το Ισραήλ.

Πηγη: in.gr