Περίφραξαν με συρματόπλεγμα και τοποθέτησαν στρατιωτικές πινακίδες σε παραθαλάσσια περιοχή της χερσονήσου Καρπασίας που παραχωρήθηκε με απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» των κατεχομένων στη «διοίκηση» των «δυνάμεων ασφαλείας», όπως ονομάζεται ο κατοχικός στρατός.

«Ούτε αυτήν την παραλία»

Η εφημερίδα «Αβρούπα» έχει πρωτοσέλιδη φωτογραφία και το σχόλιο «πλέον δεν θα μπορείτε να δείτε ούτε αυτήν την παραλία», σημειώνοντας ότι πρόκειται για περιοχή που είχε χαρακτηρισθεί ως «εθνικό πάρκο», προστατευόμενη από την ΕΕ.

Δείτε ακόμα – Ερχιουρμαν: Οι σχέσεις των Τουρκοκυπρίων με την Τουρκία διανύουν τη χειρότερη περίοδο στην ιστορία

Εχει παραχωρηθεί, σημειώνεται επίσης, για 30 χρόνια στις «δυνάμεις ασφαλείας» και περιλαμβάνει την περιοχή από την εκκλησία του Αγίου Φύλωνα μέχρι το ακρωτήρι του Αγίου Ανδρέα.

Στην περιοχή τοποθετήθηκαν ταμπέλες με στρατιώτη που κρατά όπλο και γράφει «Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε απαγορευμένη περιοχή», όπως συμβαίνει και στις άλλες τοποθεσίες που ο τουρκικός στρατός έχει υπό την κατοχή του.

Το θέμα είχε πρωτοεμφανιστεί στον τουρκοκυπριακό Τύπο πέρυσι τον Οκτώβριο με βάση πληροφορίες για απόφαση του τότε «υπουργικού συμβουλίου».

Ναυτική βάση…

Γινόταν λόγος για σύμβαση που αφορούσε γη έκτασης 108 στρεμμάτων, η οποία «ανήκει στο ΕΒΚΑΦ (σ.σ.: μουσουλμανικό ίδρυμα)». Παραχωρήθηκε για 30 χρόνια αλλά η χρήση δεν αναγραφόταν.

Ο τουρκοκυπριακός Τύπος είχε γράψει ότι εκεί σκοπεύει η Τουρκία να φτιάξει ναυτική βάση ή να τοποθετήσει συστήματα παρακολούθησης. Δεν έχει διευκρινιστεί όμως ο σκοπός παραχώρησης αυτής της έκτασης.

Πηγή: politis.com.cy

Πηγη: in.gr