ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Με μία εντυπωσιακή πτώση αλεξιπτωτιστών από ελικόπτερο, που κατέληξε μπροστά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ολοκληρώθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.


Οι δύο αλεξιπτωτιστές, φέροντας την ελληνική σημαία, καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο και τους επισήμους, με την κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου να εκφράζει μάλιστα, με δήλωσή της προς αυτούς και τον έχοντα το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης, την περηφάνια όλων των Ελλήνων.
Πρόκειται για τον υπολοχαγό Κωνσταντίνο Πίστα και τον αρχιλοχία της Ομάδας Επίδειξης της Σχολής Αλεξιπτωτιστών Γεώργιο Κουτσογιάννη, γεννημένο και μεγαλωμένο στους Νερόμυλους Αγιάς, ο οποίος λακωνικά δήλωσε στα ΜΜΕ με το πέρας των εκδηλώσεων τα εξής: «Είναι μεγάλη μας τιμή αυτό που για πρώτη φορά στην ιστορία των παρελάσεων έγινε σήμερα. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες, στη Θεσσαλονίκη, στη Μακεδονία, στην Ελλάδα μας».


Μεγάλη τιμή και για όλη την περιοχή της Αγιάς να προσθέσουμε εμείς, οι κάτοικοι της οποίας χθες με το δίκιο τους καμάρωναν. Για την ιστορία αξίζει επίσης να αναφέρουμε τα ονόματα του πληρώματος του ελικοπτέρου: Ανθυπασπιστής Αεροπορίας Στρατού Αθανάσιος Ζιώγας, αρχιλοχίας Αεροπορίας Στρατού Αλέξανδρος Ζήσιος και μηχανικός του Ελληνικού Στρατού, ανθυπολοχαγός τεχνικός Χριστόδουλος Σταύρος.

eleftheria.gr