Πλήθη πιστών συνέρρευσαν  στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου ενδόξου Οσιομάρτυρος Νικολάου του Νέου στα Βούναινα όπου με λαμπρότητα τελέστηκαν οι εόρτιες εκδηλώσεις στη μνήμη του Αγίου.

Αρχικά εψάλλει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ Τιμόθεου.Ακολούθως, κλήρος και λαός μετέβησαν στον προαύλειο χώρο του προσκυνήματος όπου τελέστηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου και η Αρτοκλασία.

Τον Πανηγυρικό Εσπερινό τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Χ. Καπετάνος και Μ. Χαρακόπουλος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας, ο Δήμαρχος Κιλελέρ Αθ. Νασιακόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλελέρ Σ.Καλέτσιος, οι Αντιπεριφερειάρχες Μ. Γαλλιού, Αν. Κομήτσα και Δ. Τσέτσιλας, οι ΑντιδήμαρχοιΣ. Νταφόπουλος και Τρ. Τσινούλης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κιλελέρ Αχ. Βαρδακούλης, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Λάρισας Κ. Αργυρόπουλος, οι Δημοτικοί ΣύμβουλοιΣ. Λαδοπούλου και Απ. Μαξιμιάδης, οι Πρόεδροι των ΤΚ Βουναίνων και Νέας Λεύκης Μ. Χατζηλιάδης και Μ. Πάλλα και μέλη τωνΤΣ καιο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας Αγ. Χαρακόπουλος.

Μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων “Η καθ ημάς Ανατολή” διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή κόσμου πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού.