Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών ΕΣΥΝΕ Θεσσαλίας, ανακοινώνει τη διοργάνωση του 3ουThessaly Wine Festival, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, στον Πολυχώρο Eκδηλώσεων Ergon Showground, Γιαννιτσών & Λαχανά, Συγκρότημα Tσαλαπάτα.
Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας –Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων, τα Eπιμελητήρια Μαγνησίας, Καρδίτσας, Τρικάλων & Λάρισας, η ΠΕΔ Θεσσαλίας και η ΕΝΟΑΘΕ (Οίνοι & Αποστάγματα Θεσσαλίας).
Έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία και τη θερμή απήχηση, της οποίας τύχανε τα προηγούμενα δύο φεστιβάλ από το θεσσαλικό κοινό και μετά τη μακρά περίοδο εσωστρέφειας,που έφερε η πανδημία του covid-19, ο ΕΣΥΝΕ ξεκινάδυναμικά έναν νέο κύκλο διεξαγωγής των Φεστιβάλ Θεσσαλικού Οίνου, με φετινή στάση στην όμορφη πόλη του Βόλου.
Στόχος αποτελεί η ανάδειξη των Θεσσαλικών ποικιλιώνοίνου. Απευθύνεται σε οινοπαραγωγούς, οινόφιλους, επιχειρηματίες εστίασης και επαγγελματίες του οινικού κλάδου. Ανακαλύπτουμε τον πλούτο και την ποικιλομορφία της Θεσσαλικής Αμπελουργίας δίνοντας βήμα σεπαραγωγούς από τους 4 νομούς της Θεσσαλίας.
Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει γευστικές δοκιμές κρασιών και τοπικών προϊόντων και Workshops.
Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 11.00.
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Φ Ε Σ Τ Ι Β Α Λ
11:00 | Επίσημη Έναρξη Φεστιβάλ
Χαιρετισμοί Επισήμων
11:30 | Χριστιάνα Καλογήρου
Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
“Αμπελοοινικός τομέας στη Θεσσαλία – Ασκούμενες πολιτικές του Υπ. Α.Α.Τ.”.
WORKSHOPS:
12:00 | Θάνος Καραθάνος
Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων | Μέλος Δ.Σ. της ΕΝΟΑΘΕ | Συνεργάτης Παν/μίου Θεσσαλίας
“Εξερευνώντας το θεσσαλικό αμπελώνα: Οινογνωστικό «ταξίδι» στα αμπελοτόπια και τις ποικιλίες της θεσσαλικής γης”. (για επαγγελματίες)
12:30 | Δημήτρης Κουρέτας
Καθηγητής Τμήματος Βιοχημείας & ΒιοτεχνολογίαςΠανεπιστήμιο Θεσσαλίας |
Ιδρυτής FoodOxys
“Πιστοποίηση Ποιότητας Κρασιών. Έλεγχος Αντιοξειδωτικών”. (για επαγγελματίες)
13:00 | Βασίλης Κατσάρος
Sommelier | Οινοχόος
“Γίνε γευσιγνώστης σε μία ώρα!!” (για το κοινό)
18:00 | Λήξη Φεστιβάλ