Το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό “Bianca“, όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας, φέρνει κακοκαιρία από απόψε τη νύχτα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους, αλλά και πτώση θερμοκρασίας με πυκνά χιόνια στα κεντρικά και βόρεια.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Aπό τη νύχτα του Σαββάτου περιμένουμε τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Β. Ιόνιο, Ήπειρο, Δ. Στερεά και σταδιακά κατά τη διάρκεια της Κυριακής σε Μακεδονία, Θεσσαλία, Σποράδες, Β/Α. Αιγαίο και Θράκη. Πυκνά χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά της Ηπείρου, Μακεδονίας (και σε χαμηλότερα υψόμετρα), Θεσσαλίας και από το απόγευμα της Θράκης και θυελλώδεις βοριάδες έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες νωρίς το πρωί στα θαλάσσια – παραθαλάσσια της Α. Μακεδονίας, της Θράκης και του Α. Αιγαίου και θα πέφτουν τα πυκνά χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά της Θεσσαλίας και της Α. Στερεάς. Θα πνέουν θυελλώδεις βοριάδες 8 μποφόρ στα πελάγη και θα πέσει αισθητά (3-5 βαθμούς)
η θερμοκρασία στα κεντρικά και βόρεια.

ΤΡΙΤΗ

Τοπικά ισχυρές βροχές το πρωί στα ανατολικά και νότια και κυρίως σε Κυκλάδες, Β. Κρήτη, Δωδεκάνησα, ενώ μέχρι  το μεσημέρι θα συνεχιστούν τα πυκνά χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Α. Στερεάς και της Εύβοιας.

Δεν αποκλείεται να έχουμε και χιονοκαταιγίδες και οι ποσότητες χιονιού θα είναι ικανές να προκαλέσουν προβλήματα στις μετακινήσεις, οπότε οι οδηγοί πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες…

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου

B.Sc. Φυσικός

M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος

M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών

M.A. Δημοσιογράφος 

Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών 

Πηγη: ert.gr