Στο Δήμο Κιλελέρ, ύστερα από πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας, πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση των κουνουπιών κατά τη θερινή περίοδο.

Στη σύσκεψη που προκάλεσαν ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης Σωτηρίου και η Γ.Γ. του Δήμου Βάνα Χλιάπη – Γκουνιαρούδη συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Ελένη Ζωιοπούλου και Αντώνης Ρεντζιάς και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων του Δήμου.Αρχικά πραγματοποιήθηκε σχετική ενημέρωση από εκπροσώπους των εταιρειών που έχουν αναλάβει το έργο της κουνουποκτονίας εντός του αστικού ιστού.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Κιλελέρ συνεργάζεται και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας η οποία έχει αναλάβει ανάλογη δράση περιμετρικά των χωριών (ρέματα, λιμνάζοντα ύδατα κ.λπ).

Στην τοποθέτησή του ο Σωτήρης Σωτηρίου τόνισε: «Στο Δήμο Κιλελέρ δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων που αφορούν τόσο στην προαγωγή υγείας όσο και στην πρόληψη, έχοντας στο επίκεντρο τον πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό ενημερώνουμε τους συνδημότες μας για τις ενέργειες και δράσεις που υλοποιούμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Ειδικότερα:

•Ο Δήμος συμμετέχει στο σχεδιασμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στον οποίο έχει ενταχθεί πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών από εξειδικευμένο συνεργείο απεντομώσεων με τη χρήση κατάλληλων εγκεκριμένων σκευασμάτων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

•Προβαίνει σε καθαρισμό, αποψίλωση, κλάδεμα θάμνων και κούρεμα γρασιδιού σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους καθώς και στην ορθή διαχείριση απορριμμάτων, πλύση και απολύμανση των κάδων, βάσει προγραμματισμού της αρμόδιας υπηρεσίας.

•Προβαίνει επίσης σε στοχευμένες εφαρμογές προνυμφοκτονίας κουνουπιών σε φρέατια υδροσυλλογής δικτύου ομβρίων, σε ιδιωτικούς βόθρους καθώς επίσης και στη διαρκή παρακολούθηση και ελέγχου με καθαρισμό, απολύμανση, μυοκτονία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στις Κοινότητες του Δήμου όπου εμφανίζεται εντονότερο το πρόβλημα των κουνουπιών,

•Διανέμει ταυτόχρονα ενημερωτικό υλικό σε δημότες σχετικά με τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας.

Η συστηματική και έγκαιρη καταπολέμηση των κουνουπιών, η εφαρμογή μέτρων προστασίας από τα κουνούπια αποτελούν τους πλέον ενδεδειγμένους τρόπους για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Ευελπιστούμε στη συνδρομή της καθεμιάς και του καθενός για να έχουμε κι αυτό το καλοκαίρι λιγότερα κουνούπια και περισσότερους ευχαριστημένους κατοίκους.

Παρακαλώ τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ακολουθούν τις οδηγίες προστασίας από τα κουνούπια που περιγράφονται στο ενημερωτικό έντυπο που διανέμουμε σε όλο το Δήμο και είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου μας www.Kileler.gov.gr.

Παράλληλα έχουμε σχεδιάσει καμπάνια ενημέρωσης των σχολικών μονάδων του Δήμου με τον τίτλο «Μη δίνετε καμία ευκαιρία στα κουνούπια».