Η 25χρονη Evelin Roldán, πήγε όπως κάθε πρωί στο σούπερ μάρκετ «Apolo» στην πόλη Rafaela στη Santa Fe της Αργεντινής όπου εργαζόταν. Δεν είχε προλάβει καλά καλά να φορέσει τη στολή της όταν από τα μεγάφωνα ακούστηκε ότι τη ζητάει ο διευθυντής και να πάει στο γραφείο του.

Εκεί της γνωστοποιήθηκε ότι απολύεται και ότι δεν ανήκει πλέον στο δυναμικό της επιχείρησης. Η Evelin ένιωσε μέσα της την οργή να ξεχειλίζει. Όταν ρώτησε για ποιον λόγο απολύεται ο διευθυντής δεν της είπε – σύμφωνα με τα λεγόμενα της.

Αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την γυναίκα. Βγήκε έξω από το γραφείο χτυπώντας την πόρτα και ουρλιάζοντας άρχισε να κατεδαφίζει όποιο ράφι έβρισκε μπροστά της. Είχε πάθει νευρικό κλονισμό.

Νευρικός κλονισμός

Εκεί που έβγαλε το άχτι της ήταν στον διάδρομο με τα κρασιά. Δεν άφησε μπουκάλι για μπουκάλι κρασί που να μην το πετάξει κάτω και να το σπάσει. Τα έπιανε με το χέρι της και σαν σκούπα τα πετούσε στο πάτωμα.

Μάταια οι άλλοι συνάδελφοι της προσπαθούσαν να την ηρεμήσουν. Τελικά ο διευθυντής κάλεσε την αστυνομία και τελικά η Evelin συνελήφθη. Με δάκρυα στα μάτια στο τμήμα έλεγε: «Τυφλώθηκα από τον θυμό μου. Θυμό για τις αδικίες που βίωσα εκεί μέσα, για την κακομεταχείριση, τις προσβολές, την απογοήτευση. Όλα τα κατάπινα από τον φόβο μη χάσω τη δουλειά μου. Και τώρα την έχασα.»

Και συνέχισε: «Έκανα λάθος. Δεν έπρεπε να αντιδράσω έτσι. Ήμουν πάντα καλή υπάλληλος, με σεβασμό, πάντα διαθέσιμη. Καθάριζα από τα πατώματα της εταιρίας και έτρεχα μέχρι τον πάγκο κοπής των αλλαντικών. Έκανα τα πάντα με μεγάλο ενθουσιασμό. Και ποια ήταν η ανταμοιβή; Να με απολύσουν.»

in.gr