Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα με το ελληνικό λεωφορείο στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας όπου ένας άνδρας έχασε τη ζωή του και αρκετά άλλα άτομα τραυματίστηκαν. Ο οδηγός του λεωφορείου βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

 

 

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος του οδηγού του λεωφορείου Αλέξανδρος Ματθαίου μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Δεν ήταν κουρασμένος τον συνάντησα χθες το βράδυ στην αστυνομία. Ήταν εντάξει. Δεν ήταν καλά ψυχολογικά ο άνθρωπος (…) ήταν χάλια, δεν έφαγε. Λεπτούλης. Ένας απλός άνθρωπος είναι».

 

Σύμφωνα με τον κ. Ματθαίου αρχικά το λεωφορείο χτύπησε με την κεραία στη μεταλλική μπάρα, ο οδηγός φρενάρισε δυνατά, το όχημα συνέχισε να προχωρά για δύο μέτρα με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κλιματιστικό και η οροφή να καταρρεύσει.

 

Επισήμανε ακόμα ότι πρόκειται για έναν ήρεμο άνθρωπο που δεν τρέχει στο δρόμο κάτι που επιβεβαιώνει ο ιδιοκτήτης της εταιρίας μεταφορών. «Ο οδηγός πήρε πάνω του την ευθύνη και όσες φορές κληθεί από τις γερμανικές αρχές θα πάει», είπε χαρακτηριστικά.

 

Ερευνάται το σύστημα πλοήγησης

 

Στο επίκεντρο, πάντως, των ερευνών έχει μπει ο ρόλος που έπαιξε το σύστημα πλοήγησης και σε αυτό συντελεί και το γεγονός ότι ο επαγγελματίας οδηγός του λεωφορείου δεν αντέδρασε

 

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε διακρίνεται το λεωφορείο με τον οδηγό να αλλάζει λωρίδα την τελευταία στιγμή και να κινείται προς τον δρόμο που δεν επιτρέπονται ψηλά οχήματα, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στην προειδοποιητική πινακίδα. Το ερώτημα είναι γιατί έκανε αυτή την αλλαγή και ποιος ο ρόλος του συστήματος πλοήγησης σε αυτή την απόφαση.

 

Να σημειωθεί ότι 18 Έλληνες ταξιδιώτες επέστρεψαν στην Ελλάδα, ενώ 16 από τους 23 τραυματίες παραμένουν ακόμη σε νοσοκομεία. Ανάμεσα στα άτομα που νοσηλεύονται είναι και η σύζυγός του 53χρονου που έχασε άδικα τη ζωή του.

 

Οι ρουμανικές αρχές έχουν ενημερώσει όλους τους ταξιδιώτες ότι μπορούν να προσφύγουν κατά του ρουμανικού Δημοσίου για το δυστύχημα.

skai.gr