9.9 C
Larissa
Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΚΟΣΜΟJonathan Galindo – Το τρομακτικό προφίλ που στοχεύει παιδιά...

Jonathan Galindo – Το τρομακτικό προφίλ που στοχεύει παιδιά και εφήβους

Jonathan Galindo – Το τρομακτικό προφίλ που στοχεύει παιδιά και εφήβους

Το csii.gr προειδοποιεί και εφιστά την προσοχή των γονιών και των φροντιστών, παιδιών και εφήβων.



Η πρόσφατη αυτοκτονία του 15χρονου από το Κερατσίνι φαίνεται να συνδέεται με τον τρομακτικό online χαρακτήρα Jonathan Galindo και την αναβίωση της «Μπλε Φάλαινας». Αυτό είναι ένα παιχνίδι αυτοκτονίας που ενθαρρύνει τα παιδιά να βάλουν τέλος στη ζωή τους!

Παρόμοια επικίνδυνα “παιχνίδια” αυτού του τύπου εμφανίζονται κατά καιρούς. Όπως πριν κάποια χρόνια το “Εξαφανίσου για 72 ώρες”.

 

Τον Σεπτέμβριο του 2020 ένα 11χρονο αγόρι στην Ιταλία αυτοκτόνησε πηδώντας στο κενό. Πριν, άφησε μήνυμα στους γονείς του που έλεγε. «Μαμά, μπαμπά, σας αγαπώ. Τώρα πρέπει να ακολουθήσω τον άνδρα με τη μαύρη κουκούλα. Δεν έχω περισσότερο χρόνο. Συγχωρέστε με».

Τώρα, χρήστες του διαδικτύου αναφέρουν ότι μία νέα άρρωστη πρόκληση που μιμείται το παιχνίδι της «Μπλε Φάλαινας» έχει επανεμφανιστεί εν μέσω πανδημίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το «παιχνίδι» βασίζεται στην υποβολή ορισμένων ερωτήσεων, οι απαντήσεις των οποίων έχουν ως αποτέλεσμα σωματική τιμωρία για όσους το ζητήσουν. Συνεπώς, διαστροφή και αυτοτραυματισμός, ακόμη και αυτοκτονία.

 

Το δίκτυο του Jonathan Galindo

Οι παγίδες στο διαδίκτυο είναι ατελείωτες. Για τουλάχιστον ένα χρόνο, το μυστηριώδες προφίλ «Jonathan Galindo» δημιουργεί πολλές ανησυχίες για τους γονείς κυρίως των έφηβων αγοριών. Έχει αρκετό καιρό που οι αρχές προσπαθούν να φτάσουν στην πραγματική ταυτότητα αυτού του ανατριχιαστικού εικονικού online χαρακτήρα.

Το πρόσωπο του χαρακτήρα μοιάζει με κάτι ανάμεσα σε άνθρωπο και σκύλο. Με μια στρογγυλή μαύρη μύτη, ένα τεράστιο ανθρώπινο χαμόγελο και μακριά μαύρα αυτιά.

Δεν είναι μόνο ένας λογαριασμός

Οι λογαριασμοί με το όνομα Jonathan Galindo και με φωτογραφία προφίλ τη συγκεκριμένη φιγούρα προσθέτουν παιδιά στα κοινωνικά μέσα και τους ζητούν να παίξουν το παιχνίδι τρόμου. Οι προκλήσεις με τις οποίες ξεκινούν είναι αρκετά αβλαβείς. Ξεκινούν ζητώντας από τα παιδιά να «ξυπνήσουν στη μέση της νύχτας» ή «να παρακολουθήσουν μια τρομακτική ταινία». Αλλά καθώς το παιχνίδι συνεχίζεται, οι προκλήσεις γίνονται πιο επικίνδυνες. Για παράδειγμα αναθέτουν στους «παίκτες» να αυτοτραυματιστούν ή να σταθούν στην άκρη ενός ψηλού κτηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελικό έργο διατάζει τους παίκτες να τερματίσουν τη ζωή τους.

 

Η μάσκα δημιουργήθηκε από τον παραγωγό κινηματογραφικών ειδικών εφέ, Samuel Canini, το 2012. Αλλά έκτοτε οι εικόνες του χαρακτήρα έχουν ληφθεί για τη δημιουργία του Jonathan Galindo. Ο κ. Canini επιβεβαίωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον ενοχλητικό τρόπο που χρησιμοποιείται τώρα η μάσκα.

Το Facebook απέκλεισε το hashtag JonathanGalindo για να προσπαθήσει να κρατήσει το φαινόμενο υπό έλεγχο. Και να προσπαθήσει να προστατεύσει τους νεότερους χρήστες.

Εάν προσπαθήσετε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση στο Facebook με το hashtag jonathangalindo, εμφανίζεται το εξής μήνυμα : «Οι δημοσιεύσεις αυτές έχουν προσωρινά αποκρυφτεί. Κάποιο από τα περιεχόμενα σε αυτές τις αναρτήσεις παραβιάζει τα πρότυπα κοινότητας.»

Ωστόσο, τόσο το Facebook όσο και το Instagram και το Twitter είναι γεμάτα λογαριασμούς στους οποίους ο “Jon”, Jonathan Galindo, εμφανίζεται στη φωτογραφία προφίλ.

Γιατί όμως τόσο τρόμος για αυτόν τον online χαρακτήρα;

Πρώτα απ ‘όλα, η φωτογραφία προφίλ που είναι συνδεδεμένη στον λογαριασμό είναι ήδη τρομακτική. Και μάλιστα σε μία εποχή που οι περισσότεροι από εμάς νιώθουν ήδη φοβισμένοι.

Ο Galindo Jonathan και όσοι κρύβονται πίσω από αυτό το προφίλ με την παραμορφωμένη μάσκα, θέτουν άρρωστες προκλήσεις στους έφηβους χρήστες. Αυτές οι προκλήσεις φαίνεται να είναι η συνέχεια της «Μπλε Φάλαινας».

Ένας γονέας αναφέρει ότι ο Jonathan Galindo προσεγγίζει τους νέους πολύ εύκολα. Το πρώτο βήμα είναι το αίτημα φιλίας. Στη συνέχεια, όταν το αίτημα φιλίας γίνει αποδεκτό, αποστέλλεται ένας σύνδεσμος που προτείνει τη συμμετοχή σε ένα παιχνίδι προκλήσεων, θάρρους, έως αυτοτραυματισμού. Όπως σκάλισμα με λεπίδα στο δέρμα της κοιλιάς, τα αρχικά γράμματα του ονόματος κάποιου.

Ανησυχία για παιδιά και εφήβους

Η πρόκληση αυτή στοχεύει κυρίως παιδιά και εφήβους, των οποίων το συναισθηματικό κέντρο δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί και ολοκληρωθεί πλήρως για να παίρνει σωστές αποφάσεις. Επομένως, ο κίνδυνος είναι υψηλός για τους νεότερους χρήστες, αλλά και για πιο ευάλωτους ενήλικες. Οι οποίοι μπορούν να πέσουν σε αυτές τις «παγίδες». Ειδικά εν μέσω πανδημίας είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο να καταλήξουμε σε έναν φαύλο κύκλο κατάθλιψης, εθισμού, αυτοτραυματισμού και αυτοκτονίας.

Δείτε το συγκλονιστικό live του κ.Σφακιανάκη για το θέμα, εδώ

ΠΗΓΗ: e-mana.gr

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα