12.9 C
Larissa
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΠανελλαδική σύσκεψη στις 10 Δεκέμβρη στη Νίκαια Λάρισας

Πανελλαδική σύσκεψη στις 10 Δεκέμβρη στη Νίκαια Λάρισας

Πανελλαδική σύσκεψη την Κυριακή 10 Δεκέμβρη στις 12 το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας στη Λάρισα διοργανώνει η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων (ΠΕΜ).

Καλεί τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών, Αγροτών, Κτηνοτρόφων, Μελισσοκόμων, Αλιείς, εκπροσώπους Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών από όλη τη χώρα να συμμετάσχουν μαζικά στην πανελλαδική σύσκεψη.Στο κάλεσμά της σημειώνει:

«Η φετινή χρονιά είναι καταστροφική στα πιο πολλά προϊόντα, με μειωμένες παραγωγές σχεδόν σε όλα λόγω καιρικών φαινομένων και ασθενειών που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ. Ακόμη και στα προϊόντα που η τιμή είναι καλύτερη σε σχέση με πέρυσι, η αύξηση του κόστους παραγωγής και η μειωμένη παραγωγή δεν αυξάνουν αλλά μειώνουν το εισόδημά μας.

Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση στη Θεσσαλία που οι καταστροφικές πλημμύρες προκάλεσαν ανεπανόρθωτες ζημιές όχι μόνο για φέτος, αλλά και για τα επόμενα χρόνια σε χωράφια, εξοπλισμό, αποθηκευμένες παραγωγές. Το ίδιο στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές με τεράστιες καταστροφές στο κεφάλαιο και την παραγωγή.

Η Γραμματεία της ΠΕΜ στηρίζει ολόπλευρα τα αιτήματα των Ομοσπονδιών και των Επιτροπών Αγώνα πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας.

Η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ που ήδη έφερε μεγάλη απώλεια χρημάτων στη βασική ενίσχυση και θα συρρικνώσει ακόμη περισσότερο το εισόδημα καθώς και οι υπόλοιπες ενισχύσεις θα είναι μειωμένες.

Η ΠΕΜ παλεύει ενάντια στις πολιτικές που μας οδηγούν στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα με στόχο μέσα από τις πανελλαδικά συντονισμένες μαζικές κινητοποιήσεις να διεκδικήσουμε:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα για να καλύψουμε τις βιοποριστικές ανάγκες και τα έξοδα καλλιέργειας.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και ενίσχυση για την ακαρπία στην ελιά που αγγίζει όλη τη χώρα, για όλα τα άλλα προϊόντα που έχουν πληγεί από ασθένειες και μύκητες και δεν καλύπτονται από τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ.
  • Λέμε κατηγορηματικά όχι στα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ που προβλέπει μεγαλύτερη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, μικρότερες αποζημιώσεις, ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών στην ασφάλιση της φυτικής και ζωικής παραγωγής.
  • Παλεύουμε για ΕΛΓΑ δημόσιο φορέα, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους σε όλα τα στάδια της παραγωγής.
  • Να γίνουν τώρα τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας. Να σταματήσει η απαράδεκτη λογική του “κόστους – οφέλους” που όλες οι κυβερνήσεις ακολούθησαν επειδή η ανθρώπινη ζωή και η περιουσία δεν είναι κόστος ούτε θα δεχτούμε ως αναπόφευκτο γεγονός το καλοκαίρι να καιγόμαστε και τον χειμώνα να πλημμυρίζουμε με θυσίες ανθρώπινων ζωών.
  • Διεκδικούμε όλα τα άλλα αιτήματα που κατά καιρούς έχουμε θέσει στο διεκδικητικό πλαίσιο στις κινητοποιήσεις και τα μπλόκα μας.

Η ΠΕΜ στηρίζει ολόπλευρα τις κινητοποιήσεις που έχουν αποφασίσει οι θεματικές πανελλαδικές συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα:

Την Κυριακή 3 Δεκέμβρη τις κινητοποιήσεις αμπελουργών για αναπλήρωση του εισοδήματος από τον περονόσπορο. Συγκέντρωση των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών της Καρδίτσας λόγω των εκτεταμένων ζημιών στην παραγωγή και τον εξοπλισμό από τις πλημμύρες.

Την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη τις κινητοποιήσεις ελαιοπαραγωγών στις κατά τόπους Περιφέρειες της χώρας για ενίσχυση λόγω της εκτεταμένης ακαρπίας στις ελιές σε όλη τη χώρα.

Την Τετάρτη 13 Δεκέμβρη την πανελλαδική κινητοποίηση με τρακτέρ και άλλες μορφές σε όλες τις μηλοπαραγωγικές, καστανοπαραγωγικές και αμυγδαλοπαραγωγικές περιοχές.

Όλοι στην Πανελλαδική Σύσκεψη Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, ώρα 12 το μεσημέρι στη Νίκαια Λάρισας! Να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα παραμείνουμε στα χωριά μας και στις καλλιέργειές μας. Ότι με τον ανυποχώρητο και ενωτικό αγώνα μας θα ανατρέψουμε τις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν. Είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα και δεν περισσεύει κανείς στον αγώνα επιβίωσης που δίνουμε!».

google-news-logo

Ακολουθήστε το larisanew.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Τελευταία Νέα

Σχετικά Άρθρα